Értesítési terület

Fórumok

Szervusztok!
Xubuntu 14.04, xfce 4.10.
Az értesítési területen a panelomon sikerült elérni, hogy megjelenjen a 12.04-ről frissítés után eltűnt skype és dropbox ikon, de a qbittorrent és amarok bilétákat sehogy sem tudom ugyanerre rábírni.
A qbittorrent szerepel az értesítési terület beállításánál az ismert alkalmazások közt, és az elrejtés oszlopban sincsen pipa, az amarok abban sincsen benne. Az orage szépen látszik, működik, ahogyan kell.
Tudnátok segíteni? Elég nagy könnyebbség, ha ezt be tudom állítani.

Hozzászólások

Ezt nem az értesítési területen, hanem az alkalmazás konfigjában kell beállítani. Úgy emlékszem, hogy az értesítési területen mindent törölhetsz, akkor is meg fog jelenni. Ha jól dereng, az csak egy queue, ami arra szolgál, hogy ha ugyanaz az alkalmazás teszi ki az ikonját az értesítési területre, akkor az ugyanott, tehát a szokott helyen jelenjen meg.

Amit írtam, azért kezeld fenntartással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem igazán értelek. Az Xfce nem túl bonyolult, magam is használom. Megnézném, futnak-e az érintett process-ek. Aztán megnézném, mi van a ~/.config/xfce4/panel alatt, megkeresném az érintett konfigot, nézegetném, eléggé beszédesek. Egyáltalán fel van telepítve az érintett plugin?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mik az érintett processek? (Őőő. mi a process?) a

~/.config/xfce4/panel/

-ben nincsen system tray-re emlékeztető fájlnév. Sajnos én sem értem mi a gond. De akkor talán meg is tudnám csinálni. Milyen adat segíthet a továbblépésben?
Nem lehet, hogy valami gnome vagy tudomisén milyen grafikai felület beállításai bekavarnak?

Bocsánat, figyelmetlen voltam, nem olvastam el újra a problémádat.

Egyébként:

pgrep -la systr
1602 /usr/lib64/xfce4/panel/wrapper /usr/lib64/xfce4/panel/plugins/libsystray.so 10 18874410 systray Notification Area Area where notification icons appear

pgrep -l systr
1602 panel-10-systra

Ezek alapján:

cd ~/.config/xfce4/panel
less systray*


Le-, felnyíl, page-up, page-down működik, kilépés 'q'-val (aposztrofok nélkül).

Az a baj, ezzel semmivel sem vagy közelebb a megolsáshoz. Továbbra is azt gondolom, hogy az alkalmazás beállításai között a helyes megoldás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hm. Nem segített ilyesmi semmit.
Viszont a következőt tapasztaltam: ha parancssorból adom ki és rendszergazdaként indítom az amarok-ot, qbittorrent-et, nm-applet-et (sudo mindegyik elé), akkor megjelenik, úgy ahogy szeretném az értesítési területen. Csak hát ugye nem sudo szeretném indítani ezeket. Érdekes, hogy az opera böngésző megjelenik nem sudo indítással is. Ötleteitek esetleg?

A felhasználó gondolom az, akivel be vagy lépve, amit az

id

parancs is mond. Amit írtál, az valamiféle jogosultsági gondnak tűnik. Vagy nem is. Tudod mi lehet? Az illető alkalmazások root-ként tiszta profillal indultak.

Azt kellene tenni, hogy az illető alkalmazások ne fussanak, a konfigurációs állományukat valahová elmozgatni, hogy ne találják meg, most elindítani sima felhasználóként, s szerintem jó lesz.

(Konfigot azért move-olni törlés helyett, hogy szükség esetén vissza tudd állítani.)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Más felhasználónál, bejelentkezve a felhasználói felületükre is jelentkezik ugyanez a hiányprobléma. Korábban már próbáltam törölni az amarok összes felhasználói adatát, de semmit sem változtatott. Nem lehet, hogy inkább az értestési terület beállításait kellene resetelni teljesen? Egyáltalán ez xfce4 vagy gnome értesítési terület? Melyik könyvtárban van benne ez? (Más gondom is van egyébként xfce csatoláskezelő („helyek” a neve) panel alkalmazást is szeretném lenullázni, de nem tudom mely könyvtárakban mely fájlok ezért a felelősek)
Érdekesnek találom azt is egyébként, hogy az értesítési terület beállításaiban nem tudok hozzáadni kézzel alkalmazást.

Miért kellene hozzáadni bármit is? Ami tudja magát dokkolni, az dokkolódik. Az xfce4 systray-t használod, ha jól látom, nem a gnome-ét. Itt van, de ez mit segít rajtad?

/usr/lib64/xfce4/panel/plugins/libsystray.so

32 bites oprendszernél lib64 helyett lib. A konfigja meg itt, ezt írtam már:

~/.config/xfce4/panel/systray-*.rc

Nálad a * éppen 24, azt hiszem. A panelra, mikor felteszed a dolgokat, kap egy sorszámot a konfig file, ezért van az, hogy nálad és nálam eltérő a filenév. Nálam systray-10.rc, nálad meg systray-24.rc, legalább is a fenti beszélgetésből így rémlik. Ha törlöd a konfigot, ne fusson az xfce a saját nevedben. Célszerűen konzolon lépj be root-ként, és így csináld, vagy másik user-rel, majd terminálon lépj be az érintett user vagy root nevében. Egyébként azért, mert az xfce RAM-ban tartja a dolgait, kilépéskor visszaírja, így semmire sem mész, ha közben módosítasz.

A helyek konfigja ugyanott places-*.rc névvel. A * egy szám. Azt, hogy a státuszát hova teszi, nem tudom, keresd meg. A places-plugin által felkínált alkönyvtárakat meg tudtam határozni régen, de már nem tudom, hogyan, mert jobb egérre nem látok ilyen lehetőséget. Biztos megkerestem a módját a neten. Valahogy lehet, mert egyedi könyvtárak vannak nekem ott.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem itt volt:

/usr/lib/x86_64-linux-gnu/xfce4/panel-plugins/libsystray.so

Töröltem ezt is, a felhasználói beállítást is, marha módon mentés nélkül, úgyhogy most

xfce4-goodies

újratelepítés ellenére sincsen sem helyek, sem értesítési terület panel bővítményem. Ez még jó jel is lehet?

Az

xfce4-panel

csomag újratelepítésével ismét megjelentek a bővítmények. Persze a hőn vágyott ikonok továbbra sem jelentkeznek.

Az Xfce session-ba belépve végezted a törlést? Mert akkor bármi is lehet, például kilépéskor RAM-ból visszaírás.

Én logout után konzolra váltok, ott belépve elvégzem, amit kell, exit, vissza a display managerhez, majd login sorrendet választom.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Jaj. Igen. Kilépve és parancssoros felületen.

Jaj. Igen. Kilépve és parancssoros felületen.