PHP programkönyvtár dokumentumfa dinamikus megjelenítéséhez

Szép napot!

Otthoni dokumentumaimat (leírások .PDF, .TXT, .ABW, .RTF, .ODT, stb. formátumban) eddig fájlrendszerben tároltam és egy ehhez hasonló, JavaScript alapú programkönyvtár felhasználásával készült menü segítségével fogtam össze, jelenítettem meg.

A dokumentumok száma mára ezer fölé nőtt, szeretném őket SQL adatbázisban tárolni és egy, az otthoni NAS-omon futó Apache 2 szerveren, PHP szkript segítségével kezelni, megjeleníteni.

Nem szeretnék ágyúval verébre lőni és egy CMS-t telepíteni, megtanulni, csupán egy alkalmas programkönyvtárat vagy frameworköt felhasználni, akár fizetőst a célom eléréséhez.

Kérem a javaslatotokat, ha létezik ilyen eszköz.

Hozzászólások

MYSQL-ben nem célszerű sem dokumentumot, sem képet bináris mezőbe letárolni. Lehet hogy majd egyszer valamikor azt akarod, hogy más is lássa a weben, és akkor majd brutális adatbázis terhelést fog okozni.

Simán az apache direcotry indexét bekapcsolva miért nem jó ha eléred?

Azert had trollkodjak itt egy picit, ekkora altalanositast nem biztos, hogy erdemes leirni. A MySQL tok jol replikalhato, vannak tranzakcioid es konnyebben kezelheto mint egy filerendszer. Mi jelenleg hasznalunk Postgresql alapon egy filerendszert es sokkal boldogabbak vagyunk vele, mint egy filerendszerrel.

Ami a kerdest illeti, "otthoni dokumentumok" tipusu rendszernel kb tok mindegy, mi fut alatta. Adott esetben megneznem a Seefile nevu szoftvert.

- Az adabázis/fájlrendszer összevetés izgalmasnak ígérkezik, nem tudom eldönteni, melyik előnyösebb. Az adatbázisra azért is gondoltam, mert az állománynevekkel dolgozó statikus weblap megtévesztett már többször, ha módosult a dokumentum, de a neve nem változott és a böngésző cache-t elfelejtettem törölni.

- A DirectoryIndex ötletet köszönöm, de az a helyzet, hogy sok fájlnév nem beszédes, például egy alkatrész adatai ilyen nevű fájlban vannak: 94%20AU%20925-en.pdf, ami egy Simrit tömítés, tehát kell a menü az érthető megnevezésekkel. Ráadásul, szeretnék felülvizsgálati számot és dátumot is feltüntetni a megnevezésekben.

Fájlt feltölteni, adni neki név-feltöltési_dátum formában nevet. Így két azonos nevű fájl sem lesz probléma.
Fájl előzőekben adott dátumos nevét, változó alkönyvtárak esetén relatív elérési úttal együtt bele az SQL-be.

Magát a fájlt így a fájlrendszer tárolja, nem az SQL. Ezáltal apró fájlok és akár 100 MB feletti méretű fájlok ezrével való tárolására egyaránt alkalmas.

... szerintem.