Aspire One ZG5 SSD -> HDD

Lerohadt a netbookomban ( $subject AOA-110Aw ) az SSD. Jelenleg egy USB -rol "duborog" a ZUbuntu. Jo lenne valami megoldast talalani, mert 1.) utalom, hogy fityeg valami a gepbol 2.) rohadt lassu 3.) nem szertem ha valamim nem mukodik/baja van, viszont sokat nem szannak ra, annyit nem er az egesz gep.
Korulneztem ebay -en, talatam egy rakas 1.8" -as ZIF merevlemezt, nagyreszuk iPod -ba valo. Az lenne a kerdes, hogy bele lehet-e valahogy gyomoszolni, komolyabb moddolas nelkul? Szukseg van valamilyen specialisabb merevlemezre, vagy barmi ami 1.8" es ZIF az mukodik ( pl ilyen )? Korulneztem a neten, de konkret valaszt nem kaptam.
Koszonom!

Hozzászólások

Rövid időn belül az ereidet fogod vagdosni vagy a hajadat tépni, ezek a lemezek nem embernek valók.

Csakis SSD-t tennék a helyébe.

Mint mondtam, nem akarok sokat raszanni. Csak akkor hasznalom amikor kirandulni vagyok es gyorsan Linux -ra van szuksegem ( a Note 2 -m kepernyoje sem sokkal kissebb, csak jobban kezreall a Lin ... Ubuntu ), tehat vagy veszek egy olcso SSD -t, ami ugy nez ki, hogy nem sokaig birja ( sokan panaszkodtak az elettartamara ) vagy pedig egy dragabbat, de ez kizarva.

Igen, ez igaz. Tenyleg sok idot elszartam. Ne erts felre, nagyon ertekelem a segitseget ( / szandekot ), de a kerdes az az volt, hogy befer vagy sem, erre pedig olyan valaszt kapok ( jo szokas szerint :P ), hogy de az szar.
Miert foglalkozom vele? Azert mert altalaban nem szoktam kidobni a meg javithato dolgokat ( foleg, hogy meg hasznat is tudom venni ).

Nem 2.5"-os SSD volt benne? 10k körül már kapni 32GB SSD-t. Ez talán még beleférhet(ne) :)

"The SSD drive present in all Aspire Ones are 1.8inch IDE form factor and so can ony be upgraded with another SSD or normal HDD of the 1.8inch variety. The more common size is the 2.5inch and this will NOT physically fit inside the case of the Aspire One." http://www.hotukdeals.com/deals/refurbished-acer-aoa110-aw-atom-512-344…
Nem tul hivatalos forras, de mast nem nagyon talaltam ( pont erre a modelre ).

Asszonynak van egy acer aspire one d255 (asszem) csodamasinája, win7 starter+hdd volt benne, katasztrófa volt. Ment bele egy 64-es ssd, mert már anno sem volt pénz, rá debian, és máris használható a kis gép.