SOLVED-Windows Server 2012 R2 remote desktop NAT-oláson át nem megs

Upgradeltem egy win2008R2-t Win srv 2012 R2-re. A 2008-on tökéletesen ment az RDP, LAN-ról és az internetről is, a rúteren portforward-al (routeren a TCP443-at forwardoltam a 2008 szerver TCP3389-re).
Nem terminal szerverként van használva a gép, hanem csak a remote administration miatt, szóval az RDS-* roleokat nem raktam fel. Nincs domain-ben, így 2012-n nem is engedi telepíteni az RDS role-okat amíg domain memberré nem tenném.

Az upgrade óta azonban csak a LAN-ból tudok rá kapcsolódni, a routeren keresztül nem. Ötletem sincs ez miért van, látott már vki ilyesmit?

UPDATE: PEBKAC volt, hibás volt az IP config

Hozzászólások

Pontosan mit tapasztalsz? Timeout, vagy viszonylag gyorsan egy hibaüzenet, hogy "nem megy"?

Ha timeout, akkor a Windows beépített tűzfalát megnézném. Egy egyszerű teszt lehet, ha a tűzfalon felveszel egy engedélyező szabályt, ami bármely forrás címről engedi a forgalmat a gép 3389-es TCP portjára.

Timeout 8-10 mp. után.

Létezik h. LAN-ról enged by default, WAN-ról meg nem? Akkor megnézem h. nem-e az a rohadt tűzfal sz*pat.

UPdate: NEM tűzfal. Letiltottam, de továbbra sem működik a csatlakozás.

Update2: Ez PEBKAC volt, hülye vagyok. HyperV-t konfigoltam rajta, ami bekavart a network confignak és leszedte a statikus IP-t DHCP-re. Viszont DHCP nem volt, ezért kapott APIPA címet. Ezen keresztül el tudtam érni NETBIOS név alapján (mondjuk érdekes hogyan.. APIPA cím csak másik APIPA címmel tud tudtommal kommunikálni egy adott VLAN-ban). Viszont nem kapott def. gw-t, így persze h. nem lehetett kapcsolódni rá a netről. Amatőr hiba :S