Olcsó lézernyomtató

Fórumok

Sziasztok!

Olyan monokróm lézernyomatót keresek, amivel olcsón tudok nyomtatni. Jelenleg 3,5 Ft/oldal körül jön ki a dolog, utángyártott tonerrel, de sajnos a nyomtató hamarosan cserére szorul.
Tölthetek is, de alapvetően ezzel ne számoljunk, maradjunk az utángyártott tonereknél.

Ti mivel nyomtattok?

Hozzászólások

Az utángyártott toner ugyanúgy töltött eredeti toner. Csak (jobb esetben) kicserélik a kopó alkatrészeket és géppel töltik, majd kap egy új csomagolást. Nem gyártanak új "kompatibilis" tonereket.

Általánosságban az 1x futott kazettákat töltik meg +1x utána kukázzák vagy teljesen felújítják (blade,fényhenger stb.)
A "nagytudású" drága irodai nyomtató kazettákat max 3x lehetett eddig újra tölteni fényhenger csere nélkül.
Azt még hozzáteszem, minél újabb egy gép annál xarabb és kevesebbet bír a kazetta és 3 évig nem lehet hozzá semmi utángyártott dolgot kapni főleg chipet.

http://elütöttek.hu/

http://hup.hu/node/99539
http://hup.hu/node/128597

Nem tudom milyen felhasználásra és milyen havi terhelésre keresel nyomtatót, de ha igaz amit erről írnak, akkor ez bár nem lézer viszont olcsó. Ha igaz... L355 és L550

Én Samsunggal nyomtatok. (ML-1915, ha jól emlékszem) Egy "utángyártott" toner kb. 10e Ft, 2500 oldalt bír. De ahogy minden nyomtatónál, itt sem a nyomtató lesz drága, hanem utána a kellékanyag. Én emlékeim szerint valami 18.000.- Ft környékén vettem a nyomtatót, az eredeti gyári toner meg kb. 20.000.- Ft hozzá.

Én 4-5 éve egy régi, de felújított hp lj2200dn-t vettem ~20e körül, ebbe a 96A toner megy ami ecopixelből 8-10e forint indul és 5000 lap, de árgép szerint van 3500-ert is, az mondjuk kicsit érdekes lehet:)

Nekem egy - szintén felújított - 2055dn-em van, amit volt szerencsém egy gyakorlatilag majdnem teli gyári tonerrel beszerezni. Remekül megy, bár a duplexer hajlamos kicsit dzsuvázni. :) Az egyetlen dolog, amivel szívok, az az iOS...
------------------------
Program terminated
{0} ok boto
boto ?

HP LaserJet p1005-öm van, pár éve itt vettem fórumtárstól, pár hónapja vettem hozzá utángyártott tonert 2800 forint-ért.
Tökéletesen nyomtat vele. Gyári adatok szerint a toner 1500 oldalt tud. Gyakorlati tapasztalataim szerint a dupláját.

http://hardverapro.hu/apro/hp_lj_p1005_usb-s_lezernyomtato_30-os_tonerr… <--Ilyen. Bevált, otthonra tökéletes. Driver van Linuxra, Osx-re, Windows Xp/Vista/7/8.1, és ezek 64 bites verziójára is. Megfelelően gyors(közepes), nem túl hangos.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Az olcsón (pár tízezer) megvehető mai lézernyomtatóknál a kellék (oldalköltség) mindig drága lesz.
Ráadásul mostanában nem mindig lehet az utángyártott-ra építeni, mert a nyomtató gyártóknak elég káros jelenség, így minden új modellnél új a kazetta is, hogy megnehezítsék az olcsó(bb) untángyártott készítését - ergo nem azonnal vagy egyáltalán nincs utángyártott kazetta.

Sok utánajárás után a kis céges szinten még megfizethető lézernyomtatók közül a Kyocera FS-4100DN lett a legolcsóbban üzemeltethető - egyik partnerünknek kellett lecserélni a kiöregedő, főleg nyomtatásra használt Sharp fénymásolót (ami ugye lévén fénymásoló, elég alacsony lapköltségű).
Ennél (nettó) 2,05 Ft egy oldal tonerköltsége (15500 lapos toner 32e+áfa, eredetiben), ezen felül csupán 500 ezer laponként kell 62e+áfa karbantartó szettet cserélni benne. Más tervezett költsége nincs. Igazából fénymásoló felépítésű a belseje, nem klasszikus egy-kazettában-minden lézernyomtatós.
Igaz, 144e+áfa a kászülék, nem 20-30e.
Az első toner-csere tapasztalata az, hogy az Ő nyomtatási szokásaik mellett tudja az ígért példányszámot, tehát a valóságban is annyiba kerül, mint papíron. Ez azért fontos, mert a gyárilag 1000-1500-2500 oldalasnak ígért kazetták jellemzően sima szöveges oldalakkal sem tudnak ennyit kinyomtatni.

Szerk: Most olvasom megint, és másodjára úgy tűnik, otthonra, legalábbis személyes használatra keresel. Ez esetben használtan bármi jó lehet, amibe HP 12A-s toner kell. Elég jó mennyiségű festék van benne, ami utángyártott-ban pár ezer Forint, és a nyomtatóművek, amikbe passzol már nem rém lassúak. Ez a kazetta nem egy új modell, elég sok HP készülékbe jó a sima lézernyomtatótól a faxos multifunkciósig - ezek szintén pár ezerért vannak manapság a használt piacon.

HP4050 boszme gyors, gyorsabb mint a halozati nagy canon imagerunner 2020i.

A canon a kepeket fekete-feherben kicsit szebben nyomtat plusz oldalrol szedi az A4-es lapot (hosszabbik oldalarol, mivel A3-ast is tud), igy biztosabban szedi fel a lapot *egyesevel*.

A HP4050 (mint minden A4-es nyomtato) a rovidebb oldalarol szedi fel a lapot.
A HP-nal olyan sose fordul elo, hogy nem tudja felszedni a lapot, cserebe van olyan oldal (kb. 100 oldalankent egy), hogy kozte van egy feher lap, mivel kettot szedett fel.

Ket talcas a mi HP-nk, es egy 500db-os doboz A4-es lap belemegy egyszerre a ket talcaba, mig a canonba szuk 200.

Ha nagyon sietek a nyomtatas felet a canonra, a masik felet a hp-ra kuldom ra.
A hp hamarabb kesz van, viszont at kell nezni, hogy van-e benne feher lap.
A canonnal tuti nincs, viszont menetkozben tobbszor elakad...
Jah a canon tud lapot forditani is. Neha jol jon.

Egy kep: http://www.aam-tech.com/Graphics/hp_4050.jpg

Igazi munkalo.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

nem szerettem volna uj topikot nyitni, de lenne lezernyomtatos kerdesem:

Van-e minoseg megorzesi hatarideje egy tonernek?
tehat ha van egy bontatlan tonerem van-e vmi hatarideje amig minosegromlas nelkul felhasznalhatom?

koszonom!

Csak infóként:
Pénteken kapartam elő egy HP Color 2550-t, irattárban állt már minimum 3 éve. Beüzemelés után tökéletesen nyomtatott - igaz csak 2-3 oldalt nyomtattam vele.

Ui: A "beüzemelés" csak annyi volt, hogy kapott tápfeszt, meg fel lett telepítve a driver. A tonerek a nyomtatóban voltak egész idő alatt. Korábban használták, csak aztán lecserélték.

Ne kattints ide!