telefon mint biztonsági kamera

Fórumok

Egy minapi telefonbeszélgetés végén kissé betört a kijelző az egyébként öregecske smart II-ön, így kissé előrébb hozom a cseréjét egy másikra. :)
Felmerült bennem, hogy ha már van benne kamera és wifi és otthon is van wifi hálózat, ellenben eléggé kihalt helyen lakom, így beüzemelném biztonsági kamerának.
Találtam is rá már egy programot (IP webcam)aminek segítségével a kamera képét látom az otthoni hálón, tehát az IP kamera már megvan. Ha otthon mentem a videófolyamot akkor az a gond, hogy mondjuk a gonosz bácsik elviszik az otthoni szervert is akkor nincs mit visszanézni...
Tud-e valaki olyan ingyenes tárhelyet/megoldást amivel mondjuk 24 órányi 320*240-es videót fel tudok tölteni, tárolni és felülírni/forgatni, hogy ha mondjuk arra megyek haza, hogy... akkor onnan meg tudjam nézni ki is járt nálam az elmúlt pár órában.
Köszönöm!

Hozzászólások

Ezzel két nagyobb gond van. A másik, hogy adott esetben más is láthatja, hogy te nem vagy otthon.

Létezik olyan android app amely streamhez kapcsolódva (saját magán fut ugye)felnyomja a cuccot a drive-ba? Most túrom a netet, de egyelőre csak arra vannak találatok, hogyan olvassuk a drive-ban lévő fájlt, illetve ami app-ot láttam az jelenleg nincs.

Rózsár Gábor (muszashi)

A mai felhős világban tárhely még csak-csak, de hogy állsz feltöltés irányú sávszélességgel?

telefon mint biztonsági kamera

Hasonló téma van itt a hupon. Talán kovi dobta fel annak idején, de ez nem biztos. Úgy emlékszem, hogy az lett a vége, hogy a telefon alkalmatlan ilyesmire, bár az lehet éjszakai megfigyelő lett volna, meg mozgásérzékelő.

Szerk.
Ez jutott az eszembe, http://hup.hu/node/115722 nem ugyan azok az igények :)

Nem hinném, hogy alkalmas rá, de ha böngészed egy napig az ebay-t 5-8k ért fogsz találni használható és mondhatni elég jó kamerákat egyenesen csájnából. Ha valóban szükséges a biztonsági kamera akkor ennyit megér.