MS Windows SBS 2008 Exchange .edb áthelyezés

Sziasztok!

Van egy MS Windows SBS 2008-as szerver és a "C" meghajtón a lemezterület 20 GB alá csökkent. A "C:\"-n már nem tudok mit letörölni, hogy helyet szabadítsak fel. A szerverben van még egy adatok számára fenntartott merevlemez ("D:\"), amire át szeretném helyezni az Exchange .edb adatbázisát. A neten olvastam, hogy van aki az SBS konzolon helyezi át, van aki azt írta, hogy ott semmiképpen ne helyezzük át, hanem az Exchange konzolon, viszont van olyan aki meg ezt kerüli.

A segítségetek szeretném kérni, hogy ha már valaki csinált ilyet SBS 2008 alatt, akkor hogyan csinálta. A rendszer éles rendszer, így nem tudok kísérletezni rajta, lehetőleg olyan megoldás kéne, ami működik is. A .edb adatbázis 140GB.

Előre is köszönöm a segítséget!

Hozzászólások

Szia,

Önálló Exchange-l van tapasztalatom, ott létrehozol egy új maildatabase-t és move-request-el átpakolgatod a mailboxokat.
Mindez teljesen online, a felhasználók tudta nélkül zajlik.

Jó gagyi, ha ennyiért is napokat kell szopni...

- Egy "elégedett" Microsoft felhasználó hozzászólását látták!

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Mi tart napokig? Mi gagyi?
Bemásolom a fent linkelt dokumentációból:

Az Exchange Server adatainak áthelyezése

1.Open the Windows SBS Console.
2.A navigációs sávon kattintson a Biztonsági másolat készítése és a kiszolgáló tárolói panelre, majd a Kiszolgáló tárolói elemre.
3.A feladatokat megjelenítő ablaktáblán kattintson Az Exchange Server adatainak áthelyezése elemre.
4.Olvassa el az ismertetőt, majd kattintson a Tovább gombra.
5.A varázsló átvizsgálja a kiszolgálót az olyan rendelkezésre álló merevlemez-meghajtókat és partíciókat keresve, ahová az Exchange Server adatok áthelyezhetők.
6.Ha nem konfigurálta a biztonsági mentést, az arról szóló kérdést tartalmazó üzenetet kap, hogy kívánja-e konfigurálni a biztonsági másolat készítését, illetve kíván-e biztonsági másolatot készíteni az adatokról az áthelyezés előtt. Végezze el az alábbi műveletek valamelyikét:
a.Ha nem kívánja elvégezni a biztonsági másolat készítésének konfigurálását vagy nem kíván biztonsági másolatot készíteni az adatokról, kattintson az OK gombra.
b.Ha a folytatás előtt konfigurálni kívánja a biztonsági másolat készítését, és biztonsági másolatot kíván készíteni az adatokról, kattintson a Mégse gombra. A biztonsági másolat készítésének konfigurálásához kattintson a Biztonsági másolat lapra, majd a Műveletek ablaktáblán kattintson a Kiszolgáló biztonsági mentésének konfigurálása lehetőségre. Ha végzett a biztonsági másolat készítésének konfigurálásával és az adatok biztonsági másolatának elkészítésével, indítsa újra a varázslót.
7.Az Új hely megadása az adatok számára oldalon kattintson arra meghajtóra vagy partícióra, ahová át kívánja helyezni az adatokat, majd kattintson az Áthelyezés parancsra.
8.Amikor befejeződött az áthelyezés, kattintson a Bezárás gombra.

Üdv,
Marci

A kolléga szopik vele napok óta, és kitudja mikor jön a "megoldva" felírat. Írja is: "A neten olvastam, hogy van aki az SBS konzolon helyezi át, van aki azt írta, hogy ott semmiképpen ne helyezzük át, hanem az Exchange konzolon, viszont van olyan aki meg ezt kerüli." gondolom, ez nem azt jelenti, hogy "2014. április 17., csütörtök - 21:57"-kor guglizott egyet, majd az első találat első mondatát elolvasta, és "2014. április 17., csütörtök - 21:58"-kor küldte a témát, hogy wtf?...

Ennél többet amúgy, hogy itt hozzászóltam nem foglalkoztam Exchange-dzsel. Ég is a pofám miatta. (már nem azért, mert nem használtam, hanem mert hozzászóltam, egy windowsos témához...)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

online migráció kell, vagy elegendő, ha megnöveltem alatta a helyet?

Előbbi: passz. Utóbbit megoldottam. Postfix alatt a mail gyűjtőmappára csatolt kötet alatt konkrétan kicseréltem a merevlemezt egy nagyobbra (online, szarok rá, hot-swap-e a SATA, vagy sem (az volt)) majd LVM-et megnöveltem alatta (csak 2x tettem tönkre a teszt rendszert, mire sikerült ;)) Vélemény?

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64