Firefox nightly

Gondoltam megnézem, milyen lesz az új csoda design, ezért felraktam a legfrissebb nightly-t (31.0a1 (2014-04-15)).

Egyelőre nem vagyok elájulva.

Feltéve, hogy nem én vagyok béna:
- a tabokat még mindig nem tudták feltenni az ablak címsorába
- nem találom az add-on bar-t, pedig oda szoktam pakolni az adblock/noscript/stylish/stb. ikonokat

Továbbá a teljesség igénye nélkül pár apróság:
- a reload ikon az urlbar része lett, nem tudom kihozni elé (pár év megszokása megy így a levesbe)
- a zoom gombok hülyén néznek ki és sok helyet foglalnak el
(- már valamikor a 27-es/28-as verzió környékén megátkoztam azt az idiótát, aki az alsó searchbar környékét is minden ok nélkül átdesign-olta (highlight és match case gombok átrakása a jobb szélre) és gondolom rohadt büszke volt magára)
- satöbbi.

Szóval egyelőre dúl a design terror, de a funkcionális fejlődést nem érzem.

Hozzászólások

Már előre félek (mondjuk ha nagyon eltolják, váltok IE-re :)).

Btw a search barban a mező régen mintha pirosba váltott volna, ha nincs több találat, most meg nem. Vagyis mivel a találatok számát se írja ki, ezért semmiből nem látszik, ha a keresésre nincs találat. (Erre nemrég jöttem rá, már egy ideje éreztem hogy valami nem olyan ahogy megszoktam, de nem jöttem rá mi.)

Erről a bugról van szó, de munkahelyen firefox alatt is ugyanezt a viselkedést figyeltem meg.

a tabokat még mindig nem tudták feltenni az ablak címsorába

Ami kifejezett szerencse, mert az ablak címsorát az ablakkezelő rajzolja. Persze, meg lehet erőszakolni, megteheti, hogy nem rajzol a window manager semmit, az alkalmazás firkál oda valamit, ami viszont akkor nem tudom, mitől fog úgy kinézni, mint amilyen ablakkezelőnek amilyen témáját választotta az ember. Ha meg másképp néz ki, az igen inkoherens.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudom. Nekem csak szerveren van Linux, oda meg nem kell Firefox. Az OP-ből nem is derült ki, hogy Linuxról van szó, bár persze könnyen lehet.

Az viszont érdekes lenne, hogy Windowson sikerült megoldani ezt az amúgy nem túl nehéz feladatot, Linuxon viszont nem. Szerintem ott is van erre lehetőség, próbáljátok ki (kb. 2 kattintás átváltani a két mód között)

Jogos észrevétel, hogy ilyenkor mi lesz az aktuális témával, de nekem az kevésbé fontos, mint a hely minél jobb kihasználása.
A bevezetni tervezett új design ráadásul bumfordi és pazarló.

Nem tudom, a Mozillás designereknek hogyan és mennyire kell figyelembe vennie a felhasználói igényeket, de most kicsit erre emlékeztet a dolog.

De ilyen van Linuxon is, ha jól emlékszem. Jobb gomb valamelyik toolbarra, és a context menüben szedd ki a pipát a menüsor elől. Akkor fogja a FF a menüsort, és belepasszírozza a bal felső sarokban egy kis téglalap alá.

Vagy nem tudom, nekem mindenesetre rémlik, hogy ott is van ilyen.

Az uj design-ert kar volt nightly-t telepiteni, mar a beta-ban is benne van.