Videokártya probléma

Fórumok

Egy dell laptopom van NVIDIA GeForce GT 525M videokártyával. Az nvidia oldaláról megpróbáltam letölteni a drivert segítséget is kaptam a telepítésben hozzáértőtől, de a rendszer nem akarja érzékelni a videokártyát és a driver telepítése is ezért szakad meg!
Hogyan próbáljam meg feltelepíteni vagy mit tegyek, hogy működjön a videokártya?
a segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
beatbox!

Hozzászólások

Mi a hibaüzenet, mi történik a telepítéskor?
Próbálj minél több infót megadni!
------------------------
Everyone is a winner*

Debian alá próbáltuk meg feltenni az egyik tanárommal a *.deb kiterjesztésű drivert mire azt is összetákoltuk, hogy elinduljon maga 1 pokol járás volt, és kb annyit írt ki angolul, hogy az install-t nem tudja folytatni mert nem létezik az eszköz próbáltuk másképp is de mindig arra jutottunk, hogy nem látja az eszközt.
Így feladtuk, mert nem tudtuk feltelepíteni és emiatt csak a processzor gpu-ját (intel graphich 3000 HD family) használja. Viszont szeretném ha úgy működne a linuxom mint a "windows" tehát könnyen használható legyen! :)

Ha kezdő vagy, kezdj ubuntuval. vagy linux mint-tel. Ezek tartalmazzák/könnyen telepíthetővé teszik pl az nvidia driverét is. Ezzel elejét veheted hogy elmenjen a kedved egy olyan rendszertől, amit még nem értesz.

Ha belerázódtál (például megtanulsz kérdezni, problémára keresni, majd megoldani) visszatérhetsz a debianhoz, ha akarsz.

Az ubuntu telepítés után egyből felkínálja, és telepíti is egy kattintásra a zárt nvidia drivert. Ha ezt nem tetted meg, a "További illesztő programok" (jockey-gtk) nevű programon bellül telepítheted.

Ha itt nem látszik, akkor a biosban (csak) az intel igp van engedélyezve.

Sem az nvidia oldaláról letölthető driverre, sem a synapticra nincs szükséged. Ezzekkel csak összekutyulod a rendszert ha nem tudod pontosan mit csinálsz.

Feltettem a programot amit írtál!
Eljut a letöltöttem a programot amit mondtál eljut a downloadig de nem tölt le semmit. Konzolos telepítést végig csináltam. Lefutott elméletileg működik mert nem villog és nem tűnik el az egér de a jockey-gtk-ba nem jeleníti meg, hogy tökéletes lenne minden!
Mit javasoltok?

Tulajdonképpen az egér kurzor látszik és semmi más. tty1-be megpróbáltam a strartx parancsot de valami indítási fatal errort dobott ki a grafikus felületre a esetleg, hogyan állítsam vissza a gépet és hogyan próbáljam meg újra feltenni a drivert?
A válaszokat előre is köszi!

nem sértésként mondom, de nagyon nehezen lehet követni téged. Próbálj meg lényegretörőbben fogalmazni.

kellene egy kimenet a:
- xorg.log-ról (/var/log/Xorg.0.log)
- betöltött modulokról: lsmod
- a telepített nvidia meghajtókról: dpkg-query -l 'nvidia*'
- egy lspci kimenet.
- kernel verzió: uname -a
- xorg.conf, ha van: /etc/X11/xorg.conf illetve /etc/X11/xorg.conf.d/

Mindezt sziguróan pastebin-ben, külön külön, hogy ne szemeteld tele az oldalt: http://pastebin.com/

Ha ezek gondot jelentenek, akkor javaslom inkább az újratelepítést, különben nagyon szenvedős lesz. És nem biztos hogy lesz türelmünk végigrágni hogy mit rontottál el. Ajánlom még az ubuntu.hu fórumát, illetve különböző csillió how-to elolvasását a neten.

felraktam a jockey-gtk-t kihozott 3 bináris dolgot amikor rákattintottam, hogy aktiválás előjött 1 ablak, hogy letöltés és telepítés, de nem történt semmi majd azt írta újraindítsam újra a gépet újra indítottam és csak fekete képernyő fogadott. Megpróbáltam konsole-ból telepíteni ujraindítás után ugyan ez az eredmény. Biosba nem találtam semmi videokártya használatra utaló dolgot. az nvidia honlapjáról letöltöttem a drivert de az *.run kiterjesztésű és azt nem tudom telepíteni. make fájl írásában és hasonlókban nem vagyok jártas!
A segítséget és az ötleteket előre is köszönöm!

ha ugyan azt szajkózod nem fogjuk tudni megoldani a problémád. fentebb írtam mit adj meg, egyikkel sem szolgáltál.

Inkább telepítsd újra, a jó isten se tudja megmondani miket csináltál.

(a synaptic-al nem telepítünk run fájlokat, az egy csomagkezelő. a run fájloknak futtatási jogosultságot adunk és úgy futtatjuk. viszont ubuntu alatt erre semmi szükség.)