Ceruza az LCD kijelzőn

A kisfiam grafitceruzával összefírkálta a laptopomat.

Fogalmam sincs, hogy mi hozza le.
A radír, nem.
A monitortisztító készletem, nem.

Ötletek?

Hozzászólások

Más is belefutott (itt) ebbe a dologba. (a mechanical lead pencil nálunk rotring ceruza néven lett ismert, ez az amibe vékony grafitszálat kell tömni)
Elvileg alkohollal, csak figyelni kell hogy izopropil, ne etil alkohol legyen

Szerk: Itt egy másik eset is, ő is alkohollal szedte le (és microfiber kendővel)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Én csodálkoznék, ha bármilyen módszerrel maradéktalanul el lehetne távolítani. Az egyetlen megoldás erre (akárcsak az adatvesztésre) a megelőzés.

Nekem a régi laptopom kijelzőjét összenyomkodták (bizonyos szögből örök nyoma maradt), azóta a nőket közelébe sem engedem a gépemnek. Ha mégis valahogy odajön egy és felemeli a kezét, akkor megmondom hogy ne nyúljon a géphez és ne is mutogasson. Gyereknél ez még fontosabb! Nem egy tabletet láttam ripityára törve, mert a gyerek "játszott" vele. Ilyenkor azt mondom mindig, hogy vegyenek a gyereknek egy olcsó vagy/és strapa tabletet és azzal játsszon és ne engedjék a saját eszközük közelébe. Igazából ilyenkor nem is kell tiltani, úgysem fogja érdekelni, ha van sajátja.

Tudtam hogy valaki be fogja ezt írni (valami önérzet folytán). Azonban úgy érzem a hozzászólásom nem volt offtopic. Főleg mert nem egy ilyen eszközzel találkoztam, így elég általános probléma. A ceruza keménységi fokától/érintési felület nagyságától/nyomás erősségétől függően maradandő sérülést tud okozni a kijelző felületén, mely nem távolítható el, legfeljebb polírozható, ami szintén maradandó nyomot hagy. Jobban jársz egyébként ha "jól fogott" a ceruza, tehát valamilyen puha B-ssel történt a baleset, mert ez esetben ugyan több grafitpor kerül a felületre, de nem karcolódik annyira.

Látod, megy ez. Az utóbbi hozzászólással már közelebb vitted a topic nyitóját a megfejtéshez (mert nem azt kérdezte hogy hogyan előzheti meg a bajt, ami már megvan, hanem hogy mivel tudja helyrehozni).
Ha ezt írod az elejére, aztán leírod hogy szerinted nagyon fontos a megelőzés, az már mindjárt más lenne. Így csak trollkodásnak hatott

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Most már igen. Tablettel öt-hat évesen ismerkedtek meg, érintőképernyős telefonnal, számítógéppel hamarabb. Eleinte nagyon figyeltünk és rögtön közbeavatkoztunk amikor olyat akart csinálni amit nem szabad. De az öcsém például ragaszkodott hozzá, hogy a telefonjával csak az ágyon szabad játszani és nincs vele mászkálás.
Az is tény, hogy volt amikor nem figyeltem oda, sikerült is Androidon in-app vásárlással párezer forinttól megszabadítaniuk. (mert azon a szaron akkor még nem volt PIN védelem az in-app vásárlásra) De igazából ott is én voltam hülye, miért nem figyeltem.

off:

általánosítsunk, az olyan jó eredményeket hoz. mondjuk azt is ki, hogy a férfiak meg nem jók a konyhába (tudom, van aki mégis, de azért a többség nem, nagyon nem)

az esetleg eszedbe jutott, hogy rosszul magyarázták neki, esetleg elkönyvelték, hogy nem ért hozzá, és ezután már nem is akart?

Petróleum mentes matrica eltávolító spray.