hitachi cp-x385 lcd projektor takarítás után a vetített képen el van csúszva a 3 szín (kék / zöld / piros ) egymástól

Sziasztok!

Nemrég elvittem egy számítástechnikai szaküzletbe a projektoromat kitakaríttatni , mert már iszonyúan poros volt!

Miután hazahoztam a szaküzletből a projektort , sajnos azt tapasztaltam , hogy a vetített képen el van csúszva a 3 vetített szín egymástól.

A boltban azt mondták , hogy szoftveresen kellene beállítanom valamit , de szerintem ez hülyeség , mert a menüben nincs kalibrálás , vagy hasonló opció , amely ezen hiba elhárítását tenné lehetővé , és szinte egyértelmű , hogy a színeket vetítő lencsék közül van valamelyik elcsúszva.
Ebbe a boltba többet biztosan nem megyek , de szerintetek van arra némi lehetőség , hogy én kijavítsam ezt a hibát , az nélkül , hogy többet rontanék a helyzeten , vagy ezt a projektort már dobhatom ki a kukába , mert nem éri meg foglalkozni vele?

Ha tudtok valami tanácsolni ezzel kapcsolatban akkor írjátok le legyetek szívesek, minden tanács hasznos lehet , és szívesen fogadom , mert fogalmam sincs , hogy mit , vagy hogyan kellene csinálnom a hiba kijavításának érdekében.

A lámpa még 332 órát ment , és ha minden igaz , akkor üzemszerű használat mellett kb. 2400 órát bírnia kell , szóval sajnálnám kidobni a projektort , de a javíttatásért viszont nem szeretnék 10 ezreket fizetni.

A projektor típusa: Hitachi CP-385X Multimedia LCD Projektor

Képek a hibajelenségről:

http://kepfeltoltes.hu/view/140316/20140316645_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/140316/20140316646_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/140316/20140316648_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszönöm szépen előre is a segítséget , és a tanácsokat!

Hozzászólások

Ha jól tudom ezeket felhasználó nem kalibrálhatja. Én utoljára CRT projektort kalibráltam és mondhatom szörnyű meló.
Valószínűleg ha szétszeded, akkor ebben is találsz néhány csavart, amivel állíthatsz rajta, de nem egyszerű..

Ha jól emlékszem, akkor ez is 3 LCD-vel szerelt(minden LCD előtt van egy színszűrő:piros,kék,zöld). Ha ezek elmozdulnak, akkor csúsznak el a színek. Szét kell kapni a gépet és finom kocogtatásokkal beigazítani a megfelelő pozícióba az LCD-ket.