Megtört a jég: feltölthetőek fizetős Android alkalmazások!

Pár perce egy olyan levél érkezett a postaládámba, amelyet már évek óta vártam:

We're writing to let you know that beginning March 12 2014 we will be introducing Google Wallet Merchant registration availability for Google Play Developers in Hungary.

És valóban, Magyarország már azon országok között van, amelyekben lehetőség van arra, hogy a fejlesztő fizetős alkalmazást töltsön fel: https://support.google.com/googleplay/android-developer/table/3539140?h…

http://wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=45580308

:)

Hozzászólások

Ha nem veszed sértésnek, ez egy frankó hír!

Ez tök jó hír én is kaptam értesítést. A kérdés már csak az hogy hogyan kell majd ebből itthon adózni. Félek ha felhívom a nav-ot ők sem tudnák a választ :)

Én is éppen TEÁOR kódot keresek hozzá.

Reklámokról van NAV ajánlás, korábban linkelte valaki a HUP-on: http://www.nav.gov.hu/nav/regiok/eszak_alfold/eszakalfold/aktualis/az_e…

"A szóban forgó tevékenység kódja 631102; a tevékenység megnevezése: „Internetes hirdetési felület webgazda általi értékesítése”."

De nem hiszem, hogy Android appokra ez jó lenne. Talán 620101 - Egyedi szoftverfejlesztés? http://www.szakmakod.hu/6201/ Ez azt mondja, hogy inkább 528901 a nem egyedi rendelésre készült szoftverek kiadása. Viszont itt nem mi kereskedünk, hanem a Google.

--

Az örök negatív: a napokban olvastam, hogy a fizetős appok nem igazán hoznak bevételt, a többség az ingyenes alkalmazásokat preferálja.

Mivel szinte mindenre van ingyenes alkalmazás, ezért nyilván nem mennek annyira a fizetősek... de ha olyan alkalmazást készítesz, amiből még nincs ingyenes vagy olyan a modellje, hogy előfizetéses és előnyöket ad az előfizetés, akkor hoz bevételt. :)
--
http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor/Home

Ez nagyon nagy hülyeség, de ez csak az én véleményem. Ne az itthoni hozzáállásból induljunk ki, külföldön pont telibetojják azt a 200-500-1000 ft-ot, ami itthon sem sok, de mondjuk nyugaton egyenlő a nullával, és inkább a minőséget meg a reklámmentességet választják. Hidd el, hogy ha van egy appod, ami minőséget hoz és valamire alkalmas, akkor az menni fog.

--
arch,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Senki sem szeret költekezni. Az emberek azt veszik meg, amire szükségük van. Az, hogy a fizetős és az ingyenes változat mit ad, az dönti el, hogy melyiket választja. Ha ugyanazt tudja, akkor számára a két változat ugyanaz és persze, hogy az olcsóbbat választja.

......................
Egymás segítésére még: http://pc-kozosseg.com

egy darabig egy program ingyenes, reklàmokkal teli verziojàt hasznàltam. volt "prémium" opcio, havi 900ft. 3 sör àra. nekem ennyit megér reklàm nélkül, + jàr pàr plusz ficsör, amit a free verzio nem tudott.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

A preferalas mas - en letoltom az appot, hasznalom, aztan ha tetszik szepen megveszem. 1-3 EUR - komolyan - mindha egy kavet vennek a sracnak aki megirta az XBMC taviranyitomat, a naptar appomat meg vagy 20 masik appot amit nap mint nap hasznalok es szuksegem van ra.
A vegeredmeny hogy jelenleg mar 80%-ban fizetos appjaim vannak. En is jobban erzem magam tole, hogy tudtam valamit adni a fejlesztonek.
Le kell szokni a sohersegrol :) - 300-500 Ft valamiert ami fontos neked, amit utana evekig hasznalsz. Miert foglalkozna valaki komolyan valamivel ha meg egy kavenyi penzt is sajnalnak tole ...

Pontosan, én is így állok hozzá. Ha jobb, szebb, okosabb, simán megér 200-500 Ft-ot. De ez azért nem a tömeg véleménye, akik a lehető legolcsóbban vesznek nagyon gyenge telefont/tabletet és appokra már egy fillért sem akarnak költeni. Pont emiatt ömlik az "Androidra több a malware/spyware, mint Windows-ra" típusú cikkáradat, mert a felhasználók nagy része össze-vissza telepít mindenféle torrentet, nem hajlandó fizetni 1 Ft-ot sem. A legtöbben még bankkártyát sem hajlandóak regisztrálni a telefonhoz, mert szerintük az nem biztonságos (persze az ilyenek szoktak mobilon netbankolni).

En ugy gondolom, hogyha van ket azonos funkciot megvalosito, tokeletesen mukodo alkalmazas es az egyik ingyenes, akkor biztos, hogy az ingyeneset fogom valasztani. Miert fizessek, ha van jol mukodo ingyenes? Egyebkent is a fejleszto dont (mar ha van lehetosege). ;)
Mindemellett van nem ingyenes alkalmazas is a telomon, mert sajna egyik ingyenes verzio sem ugy mukodott ahogy kellett volna. Raadasul, eleg borsos is volt az ara fizetos app viszonylatban (£6).

> ket tokeletesen mukodo alkalmazas es az egyik ingyenes
Mondjuk ez az eset ritka, mint a fehér holló. :)

Egyébként én nem egyszer csináltam már, hogy ha egy appnak van ingyenes és pro változata, akkor hiába lenne tökéletesen elég az ingyenes egy adott dologra, néha megveszem a fizetőst, hogy ezzel támogassam azt, aki valami olyat csinált, ami nekem hasznos.