Windows XP bootolható USB stick létrehozása Linux alatt?

Sziasztok!

Van egy régi netbookom, amire szeretnék feltenni egy XP-t. A telepítő CD-t nem tudom belegyömöszölni, mivel nincs rajta CD meghajtó. Külső CD meghajtóm nincs. Van másik számítógépem, amin van Linux. Keresek olyan megoldást, amivel a Linuxos gépen a Windows XP telepítő CD-jéből készített .iso lemezképet ki tudom írni egy USB stickre úgy, hogy utána arról be tud bootolni a netbook, mintha csak a Windows XP telepítő CD-ről indítanám.

"dd if=./WinXP.iso of=/dev/sdc1", WinUSB illetve UNetBootIn nem működik. Lehet, hogy XP telepítőt nem lehet USB stickre kiírni, csak Windows 7-et?

Üdv,
P

Hozzászólások

Köszi, a Rufus győzött, de nem a linux alóli virtualboxos bűvészkedéssel, hanem a CD meghajtóval rendelkező gépemre végül felraktam egy Windows 7-est (amit minden további nélkül ki lehet írni USB-re egyébként WinUSB-vel), arra a Rufust, azzal megcsináltam az USB stikket, és feltoltam az Asus Eee PC X101CH fantázianevű trágyahalomra egy XP-t. (A gép hardverkiépítése XP-re predesztinálná szegényt, 1GB RAM van benne, ami be van forrasztva, nem bővíthető. Viszont nincs benne CD meghajtó, ezért XP-t a legnehezebb telepíteni rá. Következésképpen ez a gép egy fos. Ilyen fost csak az vesz, aki nem ért a számítógépekhez. Aki nem ért a számítógépekhez, az nem fog linuxot használni, ezért kellett feltenni rá XP-t...)

Egyszer, ha lesz időm és kedvem, végigszopom a Virtualboxos bűvészkedést is.

Ezért érdemes egy ilyet (Delock Converter USB 2.0 to SATA / IDE) vagy ehhez hasonlót tartani a polcon. Sok esetben kihúzott már a mocsárból. És nem csak telepítéskor, hanem pl. régi, kiszolgált gép vinyójáról való adatmentéskor.

---
Lehet, hogy kívül szőke vagyok, de belül sötét, oké?!

dd if=./WinXP.iso of=/dev/sdc1

Így miért is kellene működnie? Az egyik partícióra másolsz egy boot-olható, partíciós táblát is tartalmazó image-et. Így több esélyed lenne:

dd if=./WinXP.iso of=/dev/sdc bs=1M; sync

Persze, nem biztos, hogy menni fog, de legalább van esély rá.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE