VirtualBox - lassú USB

Fórumok

Sziasztok!

Próbálgatom a legfrisebb, 4.3.6-os VirtualBox-ot, és azt látom, hogy az USB háttértár sebessége kb. negyede a VMWare-ének. Az Extension Pack-ot föltelepítettem, anélkül az USB 2.0 támogatást be sem tudom kapcsolni. Furcsaság még, hogy ha ki van kapcsolva az USB 2.0 támogatás, akkor az USB-ről másolás sebessége fölmegy kb. a VMWare sebességének harmadára.
A konkrét számok egy bizonyos SD kártyával és USB-s kártyaolvasóval:
- Linux 3.2.0 native: 17 MB/s
- VMWare guest (Win7): 14.7 MB/s
- VirtualBox guest USB 2.0 nélkül (WinXP és Debian is): 5.2 MB/s
- VirtualBox guest USB 2.0 bekapcsolva: 3.8 MB/s

Másnak is ilyen lassú a VirtualBox, vagy csak én bénázok? Sajnos a Guglival nem találtam semmi értelmeset.
Köszi a tippeket?

Hozzászólások

Ugyanazon a gépen van a VMWare és a VirtualBox? Nem lehet, hogy azok akadnak össze? (jó régen volt, hogy rászántam magam és telepítettem az extension packot, de akkor normálisnak tűnt a sebessége)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hát most a VMWare-t nem fogom letörölni, de a service-t leállítottam, és úgy próbáltam a VirtualBox-ot: az eredmény ugyanaz.
Közben találtam fórumokon olyan bejegyzéseket, hogy ez van. Másnak is csak 5MB/s körüli átvitel jött ki.

"jó régen volt, hogy rászántam magam és telepítettem az extension packot, de akkor normálisnak tűnt a sebessége"
Nem emlékszel, melyik volt az a "jó régi" verzió?

Valamelyik a hármas ágban volt, de nem mértem/figyeltem, csak "érzésre" nem volt vele gond, bár egy gyors keresés alapján a 2 óta ismert bug, hogy lassú az USB. Lehet, csak nem tűnt fel? (most kipróbáltam a legfrissebbel a gyári repókból, nálam is a 4-5 mega/sec-et hozta, az én gépemen már nincs vmware)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Mindjárt USB nélkül telepítettem! Végiggondoltam, hogy spec USB eszközöm nincs, a többi meg img/iso formátumban is használható. Az img-hez, fizikai partícióhoz van konverter.

Még egy kis probléma is adódott. Régebben a valamelyik net drivert piszkáltam (WinXP), így a további frissítési próbálkozások után kiskanállal kellett összeszedni a rendszert. Nagyon alapos registry takarítás után gond nélkül felment, de előtte tényleg mindenből kilépni/lecsukni!