Friss BKK

http://www.bkk.hu/2014/01/jegyellenor/
http://www.bkk.hu/2014/01/hev-jegyellenor-2/
http://www.bkk.hu/2014/01/hev-jegyellenori-foellenor-2/

„Cégünk versenyképes juttatási csomagot, fiatalos és dinamikus munkakörnyezetet kínál.”

Ahahahahahah, röhög a vakbelem a félkövérre szedett részen.

Hozzászólások

Gyakorlatilag csak egy érettségit kérnek.
Sajnos, azért ma már a minimálbér is versenyképes... :-\
--
blogom

Versenyképes az. Lehet választani, elmész ellenőrnek, vagy közmunka :D
-------------------------
neut @ présház

Nem tudják, hogy miről van szó és a sztereotip mócsingon kívül nem is érdeklik a tények őket.

Ennél a menetjegyellenőri munkánál vannak jóval megalázóbb (ráadásul szinte be nem jelentett) munkakörök is, ahová boldogan jelentkeznek emberek. Erre gondoltam hogy, az itt lévő hozzászólásokból látom az emberek véleményét:

„Az ellenőri munkánál rosszabb nincs, inkább éhenhalok hajléktalanként!”

A közmunka sem annyira rossz (a semminél), csak nem jut semmire, semerre vele az ember, „egyhelyben” toporog.
--
this comment is cc by-nc 2.5

Versenykepes, a hasonlo kepzettseget kovetelo allasokkal versenyez termeszetesen.
Nem pedig a reaktormernokkel.

Masfel eves cikk, alul:
http://www.origo.hu/itthon/20120925-kilepnenek-az-alruhakbol-a-bkvellen…
"Az ellenőrök fizetése alapbérből és a kiszabott pótdíjak után járó jutalékból áll. Az alapdíjuk összege változó, itt nagy a szórás, mivel a több mint 10 éve dolgozó, rutinos ellenőrök többet keresnek, mint az újoncok. Tóth szerint átlagosan bruttó 160 ezer forint jut nekik, de ebben már benne vannak azok a jutalékok, amiket a kiszabott büntetések után kapnak. Helyszínen beszedett pótdíjak után 500 forint, kiállított pótdíjcsekkek után 250 forint jár az ellenőrnek. "

2013-ban történt egy bérmegállapodás, akkor 10E ft-tal nőttek a személyi alapbérek. Ezen kívül van még pár juttatás, de arról nem esik szó, hogy kiesett-e volna juttatás (pl. az Erzsébet utalvány az az eddigieken felüli juttatás, vagy valamely másik utalvány helyett kerül bevezetésre).
http://www.ansz.hu/new_site/adatok/dokumentumok/2013-05/2013_bermegalla…

Alapfokú angol nyelvtudást kérnek... Hm, mégis csak haladunk valamerre.

Meg érettségi bizonyítványt (nem vicc, 10-15 éve ez nem volt követelmény). Ja, hogy nem abból áll az egész, hogy jelentkezel, felvesznek és másnap már bűntetgetsz (sic!)?

Itt van egy jól megfogalmazott munkaköri leírás:
http://www.linkedin.com/jobs2/view/9497845
--
this comment is cc by-nc 2.5

Kellene, aha. Nekem meg egy Porsche. A tanar meg kapjon 80k-t 20 ev utan. Az orvos meg 120-at, 24 oras muszakokkal 8-10 ev egyetem+gyakorlat utan. Igen, az erettsegizett, cetliket bamulo, bar tobbnyire inkabb egymassal pofazo jegyellenor valoban 2-3x ennyit er. Az angol fizetesek pedig valoban 1:1 osszevethetok az itthoni fizetesekkel, hiszen tok ugyanolyan a lakasok, az elelmiszer, az oktatas, az egeszsegugy, es minden mas arszinvonala is. Oh wait.

Elarulnad, hogy jon ide a 30.000 GBP / ev meg a junior developer? Igen, tenyleg megoldodna minden, ha mindenki 10x annyit keresne mint most. Mar csak az a kerdes, hogy hogyan ohajtod kivitelezni. Es tekintve, hogy az "altalam felsorolt", sokkal kritikusabb szakmak eseten sincs semmi erdemi javulas, arra is borzasztoan kivancsi lennek, hogy miert epp a jegyellenoroknek kene 3x annyit keresniuk igy hirtelen.

BKV _ellenőri_ pozícióra már húsz éve is követelmény volt az érettségi. (csak azért tudom, mert egy rövid ideig ott tartottam egy frissen érkezett főnök miatt, hogy inkább oda megyek dolgozni, mintsem ezt a kretén elviseljem. Aztán inkább házon belül váltottam :) )

A félkövér résszel kapcsolatban: nem fizetésről ír! A "juttatási csomag" pl. a cafetéria és egyéb hasonlók.

"... és egyéb hasonlók".
Úgy tudom, vannak olyan juttatások, amiket nem cafetéria címszó alatt adhat a munkáltató (pl. jelen esetben munkaruha, ingyenes utazás a BKK járatain stb.)
Mióta bevezették a cafetériát, meg adóztatják, meg... stb., azóta persze nem vagyok teljesen biztos benne, csak feltételezem.