Videó lejátszó céleszköz

Sziasztok!

Végtelenül ismételt videókat kell TV-ken lejátszanom és szeretném elkerülni hogy minden egyes okostévével külön küzdenem kelljen, ezért valami relatív kisméretű és olcsó lejátszó eszközt keresek. Nagyon kevés dolgot kellene tudnia, de azt biztosan.

- 1080p lejátszás HDMI kábelen
- Elegendő egyetlen egy támogatott bármilyen (normális minőségű) videóformátum.
- Legyen belső memóriája vagy pendriveról tudjon lejátszani (egyetlen előre rárakott fájlt)
- A lejátszott fájlt ismételje végtelen idejig, ne dőljön be magától.

Méret és ár: Mondjuk mint egy DVD lejátszó vagy kisebb, és olyan maximum 40eFt/dbból ki kellene hozni.

Igazából az sem baj ha az első példánnyal vacakolni kell, a lényeg hogy sokat tudjak belőle csinálni egy füst alatt, és ha egyszer készen van akkor működjön stabilan, egyszerűen el lehessen indítani.

Milyen eszközt tudtok nekem ajánlani?

Hozzászólások

Ha valami el nem kerülte a figyelmemet, nagyjából definiáltad a Raspberryt.

Lehet, hogy azért kell HDMI kábelen a kép, hogy a tecsóban a vövők ne vigyék haza zsebben a lejátszót!? :)

Nekem is a RPi jutott elsöre fejembe.
Akár egy SD kártyáról mehet az XBMC és a film is, az egész fogyaszt néhány (értsd.: < 5) Wattot, nem zúg, nem melegszik és fele keretből kijön dobozzal, töltővel, SD kártyával.

Csak azért nem írtam eddig, mert azt hittem, az RPi ciki... :D

openSUSE 13.1 x86_64.

Nem, nem ez a gond, elvileg megfelelne az okostv + pendrive is, csak ezekkel az a gond hogy a TVk adottak, és mindegyiknek van valami baja. Van amelyikben nem lehet végtelen lejátszást beállítani, van amelyik ráteszi a hülye vezérlőit (play-pause) akkor is ha nem akarom, stb...

Hasonló feladatot (néhány video egymás utáni végtelenszer lejátszása) egy asus o!play nevű dobozkáról oldottam meg, pendriv-on volt az adat. De jó eséllyel bármelyik hasonló médialejátszó elboldogul ezzel a feladattal.
Ami szopó lehet, hogy távirányítóval kell bekapcsolni, és nem tudom, hogy az automatikus lejátszást be lehet-e automatán kapcsolni az ilyen kis dobozkákon, vagy hakkolni kell vele. De tutira megcsinálta már valaki :)

ASUS O-Play-t közelről ismerem. Szerintem nem lehet meghákolni, hogy azonnal lejátszon filmet, vagy akármit is csináljon. Maga a lejátszó linuxos, de az a program amit látsz lényegében 1 bináris fájl, erre nem sok hatással lehetsz. X nem fut rajta, stb...
Én netrádiót csináltam belőle, de se a hangot nem tudtam a prociból kicsalni se képet. Abban az 1 programban van a titok. Nem kernel szinten van a "driver".
Tehát ha egyedi cuccban gondolkozik akkor jobban jár szerintem olyan cuccal amihez van támogatás. Raspberry Pi, Olimex-es board-ok, ez ügyben keresse gpiros-t. http://hup.hu/node/128953

Én még mc-t is tettem fel rá. De ha már Linux ül rajta, akkor írhatsz is egy scriptet hogy bekapcsoláskor mit is csináljon. Beteszed az initbe és kész.
A forráskód meg fent van a hivatalos Asus szerveren. 262MiB

http://dlm3cdnet.asus.com/pub/ASUS/Digital_Media_Player/HDP-R1/SourceCo…

Egy kicsit idegesített a dolog így újra megnéztem. Ha sikerül neked ebből fordítani egy új firmware-t akkor gratulálok. Ezek a nyílt forráskódú licenc alatt kiadott szoftverek. Azoknak a forráskódjai, bár van ahol csak .o fájlok vannak már.

Arra meg külön kíváncsi lennék hogy vezérled azt a lejátszóprogramot, amiről senki nem tud semmit, hogy hogy működik.

Annó hasonló dolog miatt néztem ezt a típust. Kevés sikerrel.

Az hogy mc-t, transmission-t, ftpd-t és egyéb hasonló dolgot rá lehet tenni az teljesen független a médialejátszási képességeitől.

Nekem volt ilyenem, már nincs meg a doboz.
Viszont google://asus o!play automatic start of media
Itt az egyik találat ez: http://www.youtube.com/watch?v=vZzoqkaoNPs
A címe pedig: ASUS O!Play HDP-R1 AutoPlay Script

Nem néztem meg, csak elolvastam a szöveget, ez alapján megoldották. Viszont asszem hasonló korú ac ryan lejátszó gyárilag tudta az autoplay-t.