Okos TV vásárlás - LG32LA660S

Sziasztok!

Eljött az idő, hogy lecseréljük öregecske CRT TV-nket, és vegyünk egy szép, okos, lapos TV-t.
Az eddigi keresés alapján ez néz ki megfelelő vételnek:
LG 32LA660S

Ha van esetleg valakinek ezzel a típussal/sorozattal kapcsolatban tapasztalata, amit meg is osztana, azt örömmel venném.
(Hasonló áru/tudású más készülékes tapasztalatok is jöhetnek.)

Köszönöm!

Hozzászólások

Szerintem vegyél nagyobbat, de kevésbé okosat. Ennyiért bőven kapsz 42"-ost is, ami DLNA-ról, USB-ről le tud játszani filmet és 3D-s is. Bár ha neked az appok hiányoznak a TV-ről...

„A közelmúltban tudomásunkra jutott, hogy probléma merült fel a tévénézéssel kapcsolatos információk állítólagos engedély nélküli gyűjtésével kapcsolatban...

... Beigazolódott, hogy a tévéhasználati adatok továbbítása még a funkció kikapcsolása esetén sem szűnik meg, ugyanakkor a szerverünk nem tárolja ezeket az információkat.”

Ezek szerint az algoritmus valami ilyesmi lehetett (amennyiben igazat mondanak):
1-es változat: Beérkező adat esetén megvizsgálta a szerver, hogy az adat forrása engedélyezte-e az adatgyűjtés, és ha igen akkor eltárolta, egyébként pedig a /dev/null-ba irányította. A baj csak az, hogy ez így nem túl életszerű.
2-es változat: Minden beérkező adat a /dev/null-ba ment. Ennek a változatnak semmi értelme.
3-as változat: Minden beérkező adatot továbbítottak egy harmadik félnek. Ugyanis csak azt állítják, hogy „a szerverünk nem tárolja ezeket az információkat”. Ez a legéletszerűbb változat, amennyiben feltételezzük, hogy igazat mondanak.
4-es változat: Az adatokat azonnal feldolgozták, és csak a feldolgozott adatokat tárolták. Esetleg még ez is elfogadható, de akkor ezt kellett volna közölni a nyilatkozatban is.

-----

(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

A képe gyönyörű, a belső hangszórók hozzák, amit azzal lehet, külsőm nincs.

A magic remote-ot meg lehet szokni, de szeretni csak a gyerekek fogják: kicsit olyan, mint részegen a céllövöldében, vagy nyári gumival a havas úton.

A wifi antennája erősebb, mint a T400-asomé. Sajnos a wifi jelszó megjelenítésére nem kínál opciót, így nem tudom, hogy 25x elgépeltem-e a hosszú kifejezésemet, vagy tényleg túl hosszúnak találta vmi szoft bug miatt, mindenesetre amint elhagyam egy verssort, lett net.

Ami kellemes meglepetés volt nekem, aki 20 éve csak vendégségben voltam tv közelében: a rádugott HD-n hajdan ottfelejtett ext2-es partíciót külön kérés nélkül olvassa, nem FAT-onlyra kalibrálták. Részemről bátran haza is küldheti a fájllistát.

Amit tudnod kell róla: nehezebben beszerezhető, mint az 32LA667S, ami csak a fehér kasztniban tér el tőle; a 660S-re többhetes rendelési időt vállaltak volna, azt is bizonytalanul, a 667S 4 nap múlva házhoz állt.

Mellékszál: a vásárlás előtt volt pár kérdésem az ügyfélszolgálathoz. Az udvariasság, a hozzáértés, a kifejezőképesség példamutató.

+1 Az LG ügyfélszolgálattal nekem is csak jó tapasztalatom van.

Ellenben például a Philips ügyfélszolgálata csapnivaló. Még magyarul sem tudnak, mekeg-makog a vonal végén valami indiai.. Emlékszem azt ismételgette állandóan "hogy én úriember leszek" :) Ő remélem úriember lett vagy legalábbis megtanult magyarul, nekem pedig az volt az utolsó Philips termékem (amit sajnos annak ellenére megvettem, hogy mindenki le akart beszélni erről a márkáról).

Az okos TV semmire nem való parasztvakítás! Én megvettem a 2K-s panasonicot, gyönyörű a képe 3d-s és kva okos csak egy weblapot nem tud megnyitni mert a flash kiakasztja, meg iszonyat lassú, nem lehet kezelni. Sajnos ritka, szinte már nincs is "buta" 3D-s tv. Egy 20 ezer forintos android tv-box odaveri a legokosabb smart tv-t is.

Ajánlom ha nem akarsz feleslegesen pénzt kidobni vegyél minél nagyobb minimum 42" feletti vagy amennyi a falra felfér Sima 3D-s tv-t és egy ilyesmi androidos tv boxot.

http://www.ebay.com/itm/MK822-Quad-Core-bluetooth-TV-BOX-Android4-2-8GH…

+1 Ne adj pénzt a smart funkciókért! Nekem samu van, még samygo firmwaret is tettem rá, de úgy is egy kalap szar a smart része. Rákötsz egy raspit, vagy egy már említett androidos boxot és okosabb a tévéd, mint a legokosabb. Ami viszont meglepően jó tud lenni néha, az a 3d. Na és a hdmi-cec elengedhetetlen. [off]Egyébként tudja valaki, hogy a videokártyák miért nem támogatják?[/off]

42"-os verziót tesztelgettem itthon egy fél napig. A képe szép, az okos funkciói nekem nem jöttek be. Nem értem miért hívják okosnak hiszen még a megosztott mappákat sem látja, de ezzel állítólag a többi okostv is így van. A digi satelitjével nem tud mit kezdeni, de ez állítólag a digi hibája, mert ragaszkodnak a saját beltéri egységükhöz. Lehet nekem vannak túl nagy igényeim, de elvártam volna ennyi pénzért egy letisztult használható felületet a hálózaton található megosztott tartalmaknak. Ez a DLNA -s pc folder böngésző nekem első nekifutásra nem volt az.
Ja, és elég gáz volt egy embernek összeszerelni a tv-t és a talpat.

apamek ma vettek egy samsung ue32f5500aw-t. wifi-s, smart, szines, szagos, nem draga, ajanlom.

t

Tobben irtak, hogy vegyel nagyobbat, ami kevesbe okos. En vevo lennek ilyen dologra (mondjuk valami nagyon jo LCD, mindossze egy HDMI csatlakozoval - a tobbit potold ki egy standalone lejatszoval).

En is TV-keresek, de ugy tunik a fenti modszer nem mukodik. A gyartok az LCD panelekbol is abba rakjak a jobbakat amik featire rich-ebbek is egyben (nyilvan igy lehet sok penzt elkerni ertuk). Szoval en ugy talaltam, hogy nagyon jo kepmegjelenito, ami egyebkent buta nincs a piacon.

Orulnek, ha valaki megcafolna (esetleg tipussal megtamogatva (engem speciel ~55" erdekelne)).

BTW, megneztem par TV-t mostanaban (kulonbozo markak kulonbozo modelljeit, kb 600eFt-ig bezarolag, szoval nem UHD es baratai)), szerintem sose lesz uj TV-nk, egy sem volt amiben nem talaltam legalabb egy-ket olyan dolgot amit most kizaro oknak tartok (csak kepminoseg tekinteteben, tehat nem menu, kulonbozo fajlok lejatszasanak tamogatasa, belezsufolt extrak tekinteteben). Persze lehet, hogy idovel majd kotok valami kompromisszumot...

/sza2

Ha felső kategóriás kijelzőpanelt akarsz, akkor nem úszod meg az "okos" funkciókat. Én most vettem egy Panasonic TX-L47ET60E-t (ebben már valóban 100Hz-es panel van), de rá van dugva egy raspi xbmc-vel, mert az okos része nem hozza az xbmc-ben megszokott minőséget (első sorban feliratok kezelése).
Ugyanakkor nagyon szeretem az "okos" youtube appját, mert az xbmc-jé hajlamos lefagyni, ráadásul androidos készülékekről remekül lehet videókat választani rajta.

Nekem a 42 colos van (42LA660S) teljesen meg vagyok elégedve vele, igaz csak DLNA-ra és youtubera van használva, catv nincs rákötve.

Jó a kép, hang is megfelelő, eddig mindent lejátszott akár dlna-rol, akár pendriveról, akadás, szaggatás mentesen.

Egyedüli hátrány, hogy több hangsávos filmnél nem lehet hangsávot váltani (pedig valami ilyen funkcio lehet benne, mert a menuben ott van a gomb, csak szürke).