Window manager van-e Androidra?

Fórumok

Üdv!

Létezik Androidhoz valamiféle window manager? Telón nem nagyon zavaró a DOS-SHELL fíling, de netbookon már hiányzik, hogy a programok nem ablakban futnak.
Ilyen-olyan launcher-eket láttam google-zás közben, de csak a díszítőelemek között volt különbség, ablakkezelős dolgot nem láttam.
Valahol lehet lelni valamiféle ablakkezelő-szerűséget?

Hozzászólások

Samsung Note-okon egyre több ablakkezelés van, egymás mellé rendez két programot, meg hasonlók, azt nem egészen tudom, hogy az opensource-e, szerintem nézz arra az irányra rá, youtube-on láttam pár bemutatóvideót róla, nem tudom mennyire mélyek a funkciói, de akkor úgy nézett ki, nem csak egy-két apróságot csináltak meg.

De ennek használatáról inkább lebeszélnék mindenkit - legalábbis amíg a Note saját képernyőjét használja és nem teszi ki Full HD tévére. :)
Iszonyat idegesítő, ehhez még a Note2 kijelzője is pici és macerás a váltogatás, ráadásul épp az egyik böngészős shortcut-ra ül rá a multiwindow is - konkrétan a gyári böngészőben ha hosszan nyomod a vissza gombot, akkor feljön a history, ha ez a funkció be van kapcsolva, akkor ennek a multi window ikont lehet ki-/bekapcsolgatni. Ráadásul az így megjeleníthető programok listája elég szűk és fix, nem vehetsz fel akármit közéjük.
(Note2, a 3-ast nem ismerem)

Azt hittem bármelyik app-ot képes kis ablakban futtatni, nyilván megkötésekkel (képarány változása). Viszont tény, hogy van létjogosultsága, a Windows-os tabletek kapcsán a Microsoft is mutatott pár "kvázi ablakkezelést", nem hagyományos módon, hanem felezve(-harmadolva is talán), nekem személy szerint nagyon használhatónak tűntek, de persze a kompatibilitás a fő buktató lehet.

A google play-en találtam ilyen MultiWindow appokat, ebből 2 csak a saját beépített rutinjait ablakozta, egy meg csak bizonyos appokat, vagy bizonyos appok egy-egy funkcióját ablakozta (amikhez feltelepül egy widgetkészlet).

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba