Mail szerver dinamikus ip-vel 25 portátirányítással

Lehet működtetni mail szervert dinamikus ip-s netkapcsolattal úgy, hogy egy másik fix címről oda irányítjuk a 25 portot?
Mivel a szolgáltató tiltja a 25-ös portot ezért a fix címről (ahol természetesen nincs tiltva 25-ös port) egy alternatív portra lenne továbbítva a 25-ös portra érkező forgalom például 25000-re, amit az ottani router rakna vissza 25-ös portra.
B. opció: fix ip címről az 25-ös port át-tunelezése openSSH-val.

Hozzászólások

vipvpn.hu, bérelsz egy VPN hozzáférést, megkéred az üzemeltetőt, hogy adjon fix ip címet, a szerverről kapcsolódsz és fix ip címed van minden korlátozás nélkül. Vagy csinálhatod routerrel is, Mikrotik nagyon stabilan tartja a PPTP kapcsolatot.

Hali!

Furcsa, felesleges és értelmetlen megoldás. Ha nem tudsz egy bérelt vonalat vagy egy szerver bérletet fenntartani akkor neked nincs szükséged saját levelezőszerverre.
A szolgáltatód sem véletlenül tiltja az smtp portot. Ez egy direkt célzás arra, hogy ez a szolgáltatás nem erre való. Annyi tökéletesen működő ingyenes szolgáltatás van, hogy egyszerűen felesleges. Ha pedig csak teszt célra akarod használni akkor meg nem kell publikus szolgáltatás. Egyébként a szolgáltatód biztos ad saját SMTP-t.

Lehet. A fix IP-s gépen transport maps-szel át lehet irányítani adott domain leveleit más host:port címre postfix-szel könnyedén.
A kimenő kapcsolatokhoz a fix ip-s gépen úgy kell beállítani a postfixet, hogy 465-ös (SMTP/SSL) porton authentikációval fogadjon relayt.

A dinamikus ip-s gépen pedig azt a relayt-kell beállítani smtp auth-tal (ezt is tudja a postfix). Igaz, hogy ezt csak plain tudja, de a dinamikus ip-s gépen erre lehet csinállni stunnel-lel egy perzisztens kapcsolatot.

Tehát a fix ip-s gépen:

Bejövő levelek továvvítása transport maps-szel a DYN:25000-re.
Kimenő levelek relay-ének engedélyezése user:passwd alapján

Dinamikus ip-s gépen:

Bejövő kapcsolatok fogadása a FIX címről (tűzfalon érdemes csak a fix címre korlátozni a port elérését).
Kimenő kapcsolatok smarthosttal a localhost 10025-ös címére továbbítani user:passwd auth-tal.
stunnel beállítása localhost:10025 -> FIX:465-re.

Ez járható és biztonságos út.
--
PtY - www.onlinedemo.hu