KINAN kvm-1708d LCD switch beüzemelése

Sziasztok,

használtam vettem egy, a tárgyban szereplő LCD KVM átkapcsolót. Egy gurulós rack házba szerelném be, amelyben lakik egy darab szerver. A praktikussága értelemszerűen abból fakad, hogy 1U méretben letudom az egeret, billentyűzetet, monitor, és az egész hóbelevanc klasszul hordozható marad.

A készülékhez nem kaptam kézikönyvet, és a neten sem találtam letölthető verziót. Úgy látom, hogy több gyártó is forgalmazza ezt a cuccot a saját neve alatt, tehát valami OEM szajré az alapja. Kaptam hozzá kábeleket is, amiknek az egyik vége megy az átkapcsolóba, a másik vége pedig VGA, PS2 bill és egér, illetve USB.

Első nekifutásra egy viszonylag friss eresztésű alaplappal dugtam össze, amin csak egy darab PS/2 billentyű csati van, az oprendszer WIN7. A monitorkép megvan, de a tapipad és a billentyűzet nem éled fel. Mindenféle verzióban próbáltam összedugni, csak USB, csak PS2 egér, csak PS2 bill, de semmire nem jutottam. Az USB-t bedugva a gép ismeretlen hardverre panaszkodik, nem ismeri fel.
Összekötöttem egy régi alaplappal is, ott mindent bedugva a billentyűzet feléledt, a tapipad sajnos nem.

Használja még valaki ezt a kínai csodát munkakörnyezetben? Factory reset természetesen már megvolt. Alapvetően az átkapcsolóra nem is lenne szükségem, de eléggé egyben van a cucc, nem választható le róla az átkapcsoló.

Még azon gondolkodom, hogy veszek egy aktív USB - PS2 bill és egér átalakítót, hátha azzal feléled. A cél a mostani (s1150-es) alaplappal működésbe hozni WIN7 alatt. Drivernek a neten nyoma sincs, de szerintem nem is szükséges hozzá. Minden tippet köszönök!