Monitor inicializálási probléma

Sziasztok,

Néhány napja történik meg esetenként az, hogy a számítógép bekapcsolásakor nincs kép a monitoron, valamint a BIOS hibát jelezve csipog. Internetes oldalak tanúsága szerint a csipogás típusa (Aware BIOS és 1 hosszú, 2 rövid csipogás) arra utal, hogy megjelenítéssel kapcsolatos problémák vannak. Nyilván ezért nincs kép sem.

Nálam tapasztaltabb szakiktól szeretném kérdezni, hogy ez azt jelenti, hogy a monitor fogja beadni a kulcsot, vagy a monitorkártyával is lehetnek gondok?

A monitor egy ősrégi Samsung SyncMaster 950p plus, ami, ha elindul a gép, kifogástalan képet ad. Amennyiben számít, a monitorkártya egy ATI Radeon HD 4650.

Előre is köszönök minden segítséget/tanácsot.

Hozzászólások

Ha a BIOS sipol, akkor valoszinu, hogy a videokartyaddal van a gaz.
Ha tudsz, probalj ki masik kartyat/kartyakat.

Anno mikor meg sokat turkaltam a gepemben, nekem is volt hasonlo problemam. Nalam annyi volt a gaz, hogy nem megfeleloen volt bedugva a kartya az AGP slot-ba.

Köszi szépen srácok. Ha jól értelek titeket, akkor nem kell pánikba esnem, csak ellenőrizni, hogy minden rendesen a helyén van-e. Erre utal az is, hogy hol működik, hol nem. 2 hónapja költöztünk és akkor mozdulhatott ki valami.

Köszi szépen még egyszer!