Furcsa jogosultságok win7-tel [SOLVED]

Egy kollégám akadt egy vicces problémába a winekkel. Van rengeteg fényképe, ezeket folyamatosan tölti fel NTFS-re formázott lemezre. Először xp, aztán 7, és most 8 alatt. A minap végig szerette volna nézni őket, és akkor derült ki, hogy az xp alatt feltöltött képek nézhetőek, a hetes alatt feltöltötteket viszont a nyolcassal már nem tudja megnézni. A hetest csak ezért visszarakni nem akarja. Próbálta új felhasználóval, jogosultságok állításával, de a probléma megmaradt, úgyhogy rajtam keresztül fordul hozzátok, hátha van valami jó ötlete valakinek.

Nos, a megoldás egészen meglepő: engedélyezni kellett, hogy a jogosultságok öröklődjenek. Így már az azonos nevű új felhasználó is képes volt elérni a mappákat és fájlokat.

Hozzászólások

Win8 alatt vegye saját tulajdonba az összeset úgy tuti nem lesz vele gond.

gondolom a win8 "képnézőjével" próbálta.nem lehet, h a korábbi winek vmi láthatatlan file-ba/könyvtárba mentettek el infókat, amit a win8 már nem eszik meg? nem lepne meg:D

thirdparty képnézővel se tudja megnyitni őket?

CACLS *

~~~~~~~~
Linux 3.2.0-4-486
Debian 7.1

A képeken meg kellene nézni a jogosultságokat, az owner elvileg egy olyan user, aki ebben a rendszerben már nincs jelen (és nem is lesz jelen). Őt ki kell törölni a jogosultságok közül és megadni ownernek az éppen aktuális usert.
Ahogy én vettem észre, Windows alatt a felhasználó nem a nevével van azonosítva, hanem a hozzá generált GUID-dal. Így, ha újra létrehozza a foo nevű usert, nem lesz ugyanaz, mint aki az előző rendszeren volt foo. Nem biztos, hogy ez a hiba, de én konkrétan összefutottam egy ilyennel.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Hello,

biztos, hogy jogosultság hiba? Mi a hibaüzenet, melyik programmal?
Notepad sem nyitja meg? Másolatot tud róla készíteni?

Üdv,
Marci