Frissebb midorit! (wheezy upgrade, statikus linkelés, vagy egyébb fondorlatosság?)

Fórumok

A problémám elég egyszerű, de nem tudom mi lenne nekem a legjobb:

Adott egy elég gyenge gép (n270-es atom, 512mb ram) egy debian squeeze-vel.
A feladata samba, cups, mpd szerver, valamint egy firefox futkározik (botlatozik) rajta, kiszolgálva a szülőket. Lényegébben az utóbbi amivel nehezen bírkózik meg, ezen szerettem volna egyszerűen javítani, egy midorival.

Igenám, de a squeeze tárolókban elég ősi csomag található, backport nincs, külső tárolót nem találtam, fordítani meg szintén nehézkes, az elavult csomagok miatt. Ti mit javasoltok? (a vegyek ramot óccsóért opciót most hagyjuk, az is folyamatban van)

Próbáljak meg egy statikusan linkelt verziót fordítani? (ez nem nagyon tetszik, böszme nagy lenne, és nem is lenne túl egyszerű minden függőségét beforgatni) Vagy?

Upgrade wheezy-re? Ettől a hideg futkos a hátamon, tuti hogy minden elhasalna, elég sok helyen van a rendszerbe beleturkálva. Ezen kívül nem tudom mennyivel növekedett meg a hardverigény, ha egyáltalán? Ezen kívül erre sincs éppen friss midori, de ha valaki megnézi nekem, hogy a midori-browser.com-on található deb csomag működik vele, akkor azért elgondolkodok :) Később úgy sem úszom meg a dist-upgrade-et.

Gondoltam még arra hogy a midori telepítése idejére átírom a sources.list-et wheezy-re, utána meg visszatartom az így frissült csomagokat, de ez meg elég nagy kókányolás lenne.

Ki mit javasol? Előre is köszi a segítséget! (Esetleg a saját squeeze backport tárolódat, friss midorival ;) )