TL-WR842ND USB merevlemez

Fórumok

Adott egy TL-WR842ND tipusu wireless router USB porttal. Van tovabba egy 500Gb -os A-Data kulso merevlemez. A merevlemezrol annyit, hogy 1 particioja van NTFS -re formazva es nincs kulon aramellatasa. Csatlakoztatas utan felporog es villan nehanyat a LED, aztan pedig folyamatosan eg ( nincs olvasas, de kap aramot ). Kiprobaltam egy 4Gb -os pendrive -al es mukodott ( NTFS es FAT32-re is formazva ), viszont a merevlemezt nem latja. A Google ma nem a baratom. Valakinek otlete, hogy hol kezdjem? ( firmware update mar megvolt ).
Utanaolvastam a gyarto weboldalan, de nem talaltam semmi "limitations" -t, elmeletileg pedig mind a pendrive mind pedig a kulso merevlemezt kezeli.
Koszonom!

Hozzászólások

Valószínűleg meg kell oldani a külső tápellátást. Ha máshogy nem megy egy aktív usb hub (aminek van saját tápegysége) és egy Y kábel. A gyári szoftvernek is van log része emlékeim szerint, ott esetleg írhatja, hogy mi a bánata.

Azért az aktív USB hubokkal csak óvatosan. Hasonlóan jártam egy Samsung DVD íróval, de ott a hub olyannyira energiatakarékos volt, hogy csak akkor adott tápot az adott lábnak, ha eszközt érzékelt rajta és nem csak a tápot kérte a portról. (Nyilván ez nem teljesült az Y kábel második lábán.)

Van ket kulso merevlemezem, egyiknek sajat tapellatasa van. Azt sajnos most nem tudom beuzemelni, csak a jovo heten lesz lehetosegem. _TALAN_ az a gond vele, hogy betettem egy 3.5" HDD -t ( USB rack szeruseg ) ami ext4 -re volt formazva es a vezerloje nem latja, ha beteszem egy gepbe es atformazom NTFS -re, talan megoldodik a baja ).

Csendet teremtettem a szobaban :) , bedugtam a mukodo merevlemezt a router -be es meghallgattam, de csak kattog, nem tekeri teljesen fel. Nem tudom mi lehet a baja. Valoszinu igazad van es az aramellatassal lesz gond.