Corsair vagy Geil? Milyen RAM-ot ajánlotok?

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy bővítésre szorulok... (mármint a laptopom, én elég memóriával rendelkezem:))
No, Ki is néztem 2 kittet, egy árban vannak és mind2-re 10év gari van. Csak dönteni nem tudok. Melyiket ajánlanátok? Lényeg, hogy gyors legyen és ne pusztuljon meg fél éven alatt (lehetőleg bírja is ki a 10 évet)

Egyébként mind2 800Mhz-es DDR2 SO-DIMM.

Még valami ha már itt faggatózom. Amelyik nyer, abból lehet lesz bevásárolva egy szerver számára is. Csak hogy, a kérdés az, hogy egy IBM masina beveszi a sima asztali gépbe való RAM-ot ?

Hozzászólások

Nekem normál aztali PC-ben Geil DDR2 dual-channel 2GB kit-ből az egyik romlott el 6év után az egyik, a 10 éves garanciának köszönhetően cserélték a kit-et.
A szerver RAM más mint az asztali PC-be való (fully buffered, ECC) és nem felcserélhető. Ahogy gyorsan ránéztem ilyet sem a Geil sem a Corsair nem kínál. Inkább Kingston-t javasolok.

Nah a második kérdésre a választ tudhattam is volna, nehogy má' ne úgy oldják meg, hogy "ocsón" lehessen bővíteni... (ugyan kissé bénán hangozhatott egy ilyen kaliberű kérdés :)) Kingston-t nem akarok, mostanában sokan szidják.

Jól tudom, hogy csere esetén nem indul újra a garancia? Nem mintha még 10 év múlva is ezt a gépet használnám.

No szóval 1 pont a Geilnek, még vásárlásig lehet dícsérni :)

--
openSUSE 12.2 x86_64

Szerver RAM lehet simán ECC* is FB nélkül. Épp nemrég volt dolgom ilyen IBM szerverbe való rammal, mivel DDR2 kellett, és max 8GB-ot engedett, új Kingstont meg pofátlanáron (20K) adtak 4GB-ot, így használt lett bele szerezve.(Szerencsére jó nagy a használtpiac, pl ebay.)

*.:ennek lábkiosztása ugyanaz mint sima DDR2, épp csak sima DDR2 nem megy szerverben!

Anno beszéltem egy szervizes sráccal noti ram úgyben, azt mondta, h kingmax-al vannak a legjobb tapasztalatai.

Cégnél szerverben a 16G-ás kitet most cserélik harmadjára. :)

Ha csak az a kérdés hogy Corsair vagy Geil akkor Corsair! Geil RAM-om van (2db 2x2GB kit) már 3x voltak cserélve...de mivel élettartam garanciás így cserélték. Legújabb masinába Corsairt akartam de végül Kingston lett(óccó' volt Kingston, (HyperX)), az is jó. Igazábol tök mind1, gar legyen rá(pl élettartam) ez a lényeg!

No, Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Bár azt hittem kicsit több tapasztalatot láthatok itt.

Szóval, kb. novemberre el kellett halasztanom a bevásárlási terveimet. Akkor viszont egybe lesz SSD és RAM vásár is. Mind2ből Corsair lesz. Igazából Corsair 1 szavazat, Geil 1 szavazat, és a 3-at a Kingmax kapta :D De azért erre esett a választásom, mert a Corsair memóriára 10 év garancia van + lejjebb ment az ára a Geilénél. A Corsair SSD-nek pedig jobbak a paraméterei, mint a nála drágább Kingstonnak.

A szerver RAM kérdést is megoldottnak tekintem, találtam velük egyenértékű RAMokat a Kingstontól, és rohadt ocsóér adja, az IBM címkéshez képest, szal abból lesz egy készlet.

--
openSUSE 12.2 x86_64

Ezzel most megfogtál, már nem áll fenn az az árkülönbség. Lehet épp akciós ár volt, vagy változtatás közben jártam arra...

http://www.aqua.hu/128gb-corsair-ssd-sataiii-force-gs-meghajto-cssd-f12…
http://www.aqua.hu/120gb-kingston-ssd-sata3-25-hyperx-3k-meghajto-sh103…

Ez a 2 volt amúgy. így még lehet versenyben a Kingston is.

--
openSUSE 12.2 x86_64

Bár már választottál...

Prohardver.hu-n az egyik tag fórumaláírása: "GEIL? Az valami kenőcs?" ;)

Amúgy a GEIL márkára sok panaszt hallottam már, DDR1 idején nagy "tuningram" gyártó cég volt, volt nekik 500 MHz-es DDR1, aztán a DDR2 bejövetele óta kb a nevéből él a cég, inkompatibilis, hamar megdöglő modulok fémjelzik.

Saját(szervízben és otthon) tapasztalat: Kingmax, CSX, Kingston, Adata, Nyana, stb. Kb ez a sorrend, amiben vásárolnám, márka szerint. Kingmax, CSX modulokat "magától"(értsd: normális használattól, feszültségemelés, JNC/Mercury/HKC tápszemét, szóba sem jöhet) hibázni, "elromlani", meghibásodni még nem láttam.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Jelenleg a gépben van 2 Kingmax RAMom, máshol meg van CSX meg egy rakás neve nincs. igazából nagy gondom nincs egyikkel sem, csak most ha már ssd is jön meg minden, akkor legyen igazán jó teljesítményű. Egyébként csak megvenném az épp aktuális legolcsóbb pakkot. csak lehet szopok vele, amihez nincs sok kedvem.

--
openSUSE 12.2 x86_64