Már most feltörték az új iPhone ujjlenyomat-olvasóját

Fórumok

Magyar cikk: http://www.portfolio.hu/vallalatok/mar_feltortek_az_apple_csucsmobiljan…

Részletesebb angol: http://arstechnica.com/apple/2013/09/chaos-computer-club-hackers-trick-…

Nem biztos, hogy nem kamu a dolog, de egy pillanatra tegyük föl, hogy valóban sikerült.
Bár azt írják, hogy nem igazán törés a törés, mert olyan, mint amikor ellpoják az autó kulcsát, és azzal viszik el az autót, de azért ha belegondolunk, elég nagy az esélye annak, hogy valaki ép ujjlenyomatot hagyjon a saját telefonján.

Hozzászólások

Eleve halott ötlet volt :)
Ugyanaz a szitu, mint a notebookokon. Ha csak nem olyan ujjadat használod, amivel sosem gépelsz...
Bár ennek kicsi az esélye, mert attól még a gép többi részén ott lesz a lenyomat, ha a billentyűkön nem is.
--
PtY - www.onlinedemo.hu

A cikkből is kiderül, hogy nem az épül meg az ájfón ujjlenyomat-olvasóját törték fel (mármint végeredményben természetesen azt is), hanem úgy általában az ujjlenyomat alapú azonosítás alapvetően nem biztonságos, mi több, háztartási eszközökkel könnyedén cirkumveniálható. Ehe.

A végeredmény kb. az, hogy az iphone ujjlenyomatos védelme épp annyira megbízható mint bármelyik másiké. Azaz nagyjából semennyire, ami azért nem egy megdöbbentő hír. Persze így már nem is olyan érdekes :D

"az iphone ujjlenyomatos védelme épp annyira megbízható mint bármelyik másiké. Azaz nagyjából semennyire, ami azért nem egy megdöbbentő hír."

Hát ebben a korábbi cikkben pont azt írják, hogy az ujjlenyomatolvasókat könnyű becsapni, de az Apple nyilatkozatai azt sejtetik, hogy gondoltak erre, és kijönnek valami újjal.
Meg aztán vannak nem (vagy nem csak?) optikai elven működő ujjlenyomat olvasók, amiket elvileg nehezebb becsapni. De itt azt írják, hogy azok nagyon drágák. Ezek szerint az iPhone 5S ára nem bír el egy ultrahangos ujjlenyomat olvasót?

1. http://9gag.com/gag/awrQdRr?ref=fb.s
2. Egy ismerősöm FB posztja iPhone5 kapcsán két médiumból:

Appleblog: "A készülék ugyanis olyan funkciókkal bővült, amik az első perctől kezdve hasznosak, amik tele vannak óriási lehetőségekkel, szemben a konkurens mobilgyártók egyre értelmetlenebb fejlesztéseivel."
Portfolio: "...az elmúlt hetekben látott emelkedés után tegnap 2% feletti esést mutatott az árfolyam, a mai kereskedést pedig közel 5%-os csökkenéssel kezdheti az Apple. A befektetők elkeseredettsége részben érthető: az Apple továbbra sem vesz tudomást az iparági trendekről vagy a versenytársakról..."

"Értelmetlen fejlesztésekhez" meg kéretik ismét megtekinteni az 1-es pontot. (És nem, nem zavar, már jó ideje csak röhögök a jelenségen. Meg azon is, hogy van aki újra meg újra belerúg azokba a szerencsétlenekbe akik képesek hetekkel korábban odatáborozni egy bolt küszöbére.)

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az Androiddal kapcsolatos exploitokat csak azért nem kapják fel ennyire, mert a Google azt akarja? Nincs semmi bajom az Androiddal, csak furcsállom.

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Ha munkát keresel, akkor kezdd az elején: írj CV-t.

Hamarosan érkezik a kellemes, légáteresztő anyagból készült Apple gyűszű hat gyönyörű színben. Addig tessék valamelyik ujjal nem fogni a készüléket.

:)