Windows 2012 App Pool Indetity

Üdv!

Windows 2012 Standard, IIS 8 és SQL 2012 Standard esetében találkoztam egy problémával.
A web app-ok az Application Pool Identity segítségével kapnak jogosultságot írni bizonyos könyvtárakat, valamint az adatbázisban is ennek segítségével kapnak meg bizonyos jogosultságokat. Durván az első 100 webapp esetében simán ment minden, viszont most nem látszik az app pool identity, amikor jogosultságokat szeretnék kiosztani számára. A következők történnek:

1 - Létrehozom a web app-ot, ehhez létrejön az app pool is. Ellenőriztem, tényleg létrejön és fut is az alkalmazás.

2 - Ha az SQL szerveren jogosultságot szeretnék adni az érintett app pool identitynek így:
create login [IIS AppPool\probasite1] from windows with default_database=[probadb1]; --stb... mindegy mi, ide már nem jut el a végrehajtás
akkor ezt kapom:
Windows NT user or group 'IIS AppPool\probasite1' not found. Check the name again.
Ugyanilyen tartalmú hibaüzenet jelenik meg az SQL Server Manager Studio-ban is, ha GUI-ból próbálkozok megtalálni a szóban forgó app pool identity-t.

3 - Ha NTFS engedélyeket szeretnék rendelni az új identity-hez, akkor is a fenti problémába ütközök, csak természetesen a file rendszerre vonatkozóan.

Megpróbáltam régebbi app pool identitykkel a fentieket, és azokat simán tudom használni. Per core liszenszeim vannak, nem pedig felhasználók számára vonatkozók. Létezhet esetleg valami korlátozás ami miatt nem használhatok bizonyos számú app pool-nál többet?

UPDATE: Valamelyik frissítés+újraindítás megoldhatta a problémát, mert egyszer csak hipp-hopp megjavult :-)