Nexus vásárlás Google Play-ről

Sziasztok!

Miután a Google ilyen klasszul levitte a Nexus 4 árait, úgy gondoltam kéne nekem is egy. Sajnos nálunk csak horror áron kapható. A Google Play Magyarországról nem elérhető. Van-e valakinek tapasztalata azzal, ha Angliában megrendelek a Play-en keresztül egy ilyen masinát, akkor a néhány napos kinttartózkodás alatt hozzá lehet-e jutni? Néztem az angliai kereskedői árakat azok is kb. 100 fonttal drágábbak, mint a play-en, tehát az nem játszik. Minden alternativ megoldás érdekel, amivel a 200-250$-tól nem sokkal drágábban beszerezhetném.
Köszi a válaszokat:

Tóni

Hozzászólások

A $ árakat felejtsd el (hacsak nem ismerőssel hozatod meg az USA-ból). Az EU árak magasabbak. A 16GB-os nexus4 az USA-ban $250 (~58000 Ft), az EU-ban viszont €250 (UK-ban £199) (~75000 Ft).

Szerintem necces arra pályázni, hogy mikor kint vagy, akkor pont abban a pár napban megrendeld és megkapd, hacsak nincs egy fix címed, ahova előre megrendeld. Egyszerűbb ismerőssel meghozatni, de akkor meg már inkább az USA-ból. Ha nincs ismerős, akkor vannak erre szakosodott cégek (pl amerikaexpress.hu), persze ők nyilván rátesznek az árra.

Mindenkinek koszonom a valaszt. Meggondolom, hogy mi legyen.

En a sajátom az angliai play store-bol vettem, ugy hogy Dublinban elek es kellett egy adag buveszkedes hogy letrejojjon.

- szerezz angol vpn accountot (tunnelbear, freeukvpn, stb..)
- legjobb ha egy friss google account letrehozasaval kezded, bar nem kotelezo. (vpn-n keresztul)
- a hitelkartyat cime amit megadsz legyen lehetoleg angol cim, elony ha egyezik a kiszallitasi cimmel.

En a parcelmote.com szolgaltatasat vettem igenybe, es a ceg eszak ir depojanak a cimet es telefonszamat adtam meg mind a hitelkartya mind a kiszallitasi cimhez.

A megrendelestol kb 4-5 nap volt mire felvettem a telefont a parcelmotel dublini (Milltown) szekrenykejebol.

Kesobbiekben rendeltem meg egy nexus 4-t de annal voltak kisebb problemak, mivel a guugli torolte a rendelest es csak ismetelt rendelessel. (ez is megjott mondjuk 4-5 nap alatt)

A borderlinx-rol nem tudtam, de ha hasonlora vetemednek biztos megneznem mi a kulonbseg a teljes USD es GBP ar kozott, igy utolag kb 10-20 eur a kulonbseg ami miatt en biztos nem rendelnek az USA-bol. Azonban mondjuk nexus 10 vagy Galaxy 4 play edition (dragabb keszulek) eseteben elkepzelheto hogy az arfolyamkulonbseg miatt esetleg megerne.