Nyomtatás x64 alól x86-os driverrel

Sziasztok!
A tárgy elég hülyén hangzik, de a lényege, hogy az új w7-es gépek már x64-es rendszerrel jöttek, viszont a régi Konica Di1611-hez nincs, csak 32b-es driver (abból is max vista). Olvastam egy leírást (http://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/w8vxe/how_to_get_64_bit_windo…) amivel elvileg postscriptes megoldással meg lehet oldani a dolgot, de sajna nem megy.
A nyomtatóhoz nem találtam, csak PCL-es drivert.
Valakinek tapasztalata ezügyben? Bármilyen megoldás érdekel (kivéve, hogy dobjam ki a p*cs*ba a nyomtatót, mert az én is tudom) :)
Köszi!

Hozzászólások

Talán egy printserverrel megpróbálhatod áthidalni.

Sajna x86-os driverrel nagy valószínűséggel nem fog menni, ha sikerült is behegeszteni alá, nem lesz megbízható.

Felteszel egy XP SP3-at virtualizációba.
USB-n felrakod rá a nyomtatót.
Felteszel Win7-es gépre egy ingyenes PDF printert, kinyomtatod pdf-ben majd megosztott mappa segítségével pedig a virtuális gépen a PDF-et.
öszvér megoldás, de működik.
Scriptelheted is utána.
Anno én hálózati scanner-t üzemeltem be így sok sok éve, csak win2k driver és szoftver volt hozzá, ami már sp3-as XP-n se futott, így kapott egy Win2k virtuális gépet, majd batch file-okkal megoldottam, hogy átkerüljön minden a szerveren a megfelelő helyre.

http://www.pdfforge.org/pdfcreator ezzel már nem kell szkriptelni. Fel kell rakni hálózati módban oda ahol van működő driver a nyomtatóhoz a hálózati módnál be kell tenni az xp 2003 64bites drivert, majd meg kell osztani és be kell állítani az automatikus mentés valamint az automatikus nyomtatást, max arra kell valami szkript, hogy ne egye meg az összes helyet a diszken.

Ez lett a megoldás. Csináltam egy XP-t, feltelepítettem a nyomtatót, megosztottam egy könyvtárat és írtam egy scriptet ami a Foxit readeren keresztül kinyomtatja a könyvtárba rakott fileokat. Fut a háttérben egy könyvtár változás figyelő progi, ami ha talál egy feltöltött PDF-et, akkor futtatja a nyomtat.bat-ot.

--
TH

Add hozzá nyomtatót, helyi nyomtatóként, majd mikor kéri a driver-t nyomd meg a windows update gombot. Sokáig fog tartani de csomót leszed. Kiválasztod a megfelelő drivert a nyomtatódhoz. Vagy a di2510-eset azzal ezek a régi okosok is mennek.
Nem feltétlenül kell pcl-es. Nekem mással is menni szokott, ha egyezik a neve.

Más megoldás nincs hozzá, sok trükköt kipróbáltam és csak ez működőképes.

Egy próbát megér a Bizhup 162-es drivere. Valahol olvastam, hogy állítólag megy a 1611-el.

PS driverhez nem (feltétlen) a reddittes szerencsétlenkedés a nyerő, anno írtam is itt erről.

Ha csak nyomtatni kell - asszem ehhez van szkenner/fénymásoló is - akkor:

Universal Konica Minolta Printer Drivers:

Windows 2000, XP (x86/x64), Server 2003/R2 (x86/x64), Vista (x86/x64), Server 2008/R2 (x86/x64), Windows 7 (x86/x64)

PS Version 1.10.0.0: Click to Download

Release Date: 5/11/2010
File Size: 28.2 MB
Certified: WHQL
Language: English

PCL Version 1.10.1.0: Click to Download

Release Date: 5/11/2010
File Size: 28.7 MB
Certified: WHQL
Language: English

No rainbow, no sugar

Ha beszél a nyomtató akármilyen "szabvány" nyelvet (pcl5, pcl6, ps), akkor tetszőleges (más nyomtató) pcl5/pcl6/ps driverét hozzáteheted, működni fog. Ha nem, akkor szivacs...
Windowsban a "generic" PCL5/6 driverek a HP 5L/6L nyomtatók driverei, kb. win98 óta a rendszer része, én mindig ezeket teszem.
--
The Community ENTerprise Operating System