virtualbox + mini toolbar

Fórumok

Meggugliztam de nem találtam.

Tudja valaki, hogyan lehet beállítani, hogy fullscreen módban futtatva a guest-et a mini toolbar csak jókora késleltetéssel jelenjen meg, ha a környékén mozog az egér?

Köszi!

Hozzászólások

Van egy ismerosom, akinek talan van valami workaroundja. Nezz e-mailt.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Engem is nagyon zavart a toolbar, én a következő lehetőségeket találtam a problémámra:

1) kikapcsolni a toolbart
Machine->Settings, General->Advanced [ ] Show in Fullscreen/Seamless
2) vagy hogy fent mutassa (ne lent)
Machine->Settings, General->Advanced [X] Show At Top Of Screen

Kb. ezt javasoltam neki én is, annyival kiegészítve, hogy a kikapcsolt toolbar esetén bizonyos bill. kombinációval előhozható egy menü, ami funkcionalitásában közelíti a toolbart. Egyetlen általam ismert eltérés: onnan nehezebben lehet alt-tab segítségével a host egy másik ablakára váltani.

Itthon terminalnak Yakuake-t hasznalok (KDE-n). Ez a Konsole-nak egy olyan valtozata, ami a Quake legordulo terminaljahoz hasonlit (F12-re elojon, ujra lenyomva eltunik).
Ha nyomok Virtualboxban egy jobb ctrl-t, es utana egy F12-t, akkor megkapom a terminalt, ami utan mar konnyen at tudok valtani masik ablakra (vagy masik virtualis desktopra). Igaz, sokszor ugyis parancssor kell, szoval rogton keznel is van.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell