Jó képminőségű olcsó "laposTV"

Sziasztok!

Ennek (http://prohardver.hu/teszt/lg_47ln5400/hianyzo_extrak_ertekeles.html) olvasása kapcsán merült fel bennem, hogy tudtok-e olyan LCD/plazma TV-ről, ami legalább 55", jó képminőségű és olcsó. Nem kell hogy "okos" legyen, azt kütyüből jobban és olcsóbban meg lehet oldani.
Ami elvárás lenne, az a normális mennyiségű bemenet, és CI slot.

Üdv,
Gábor

Hozzászólások

Off: Erről már nem egy topic szól.
On: Mi számít olcsónak és jó képminőségűnek?

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Alapvetően döntsd el, hogy mennyit szánsz rá. Akkor megvan, hogy milyen típusok férnek bele. Megnézed egy üzletben, milyen képük van, megfelelő mennyiségű aljzattal rendelkeznek-e és eldöntöd, hogy melyiket akarod megvenni. A legtöbb eszközben már ott van a beépített media player, kivenni drágább lenne, van olyan opció, hogy nem használod. De emiatt ne filterezz ki készüléket, mert van benne.
Nagyimnak vettünk karácsonyra egy led tv-t. Valami olyasmit szerintem, amit Te is írtál. 1 USB van rajta, képeket-videókat játszik pen driveról. (Persze van még HDMI meg miegymás, de nincs meg pontosan)

-----------
"640GB sokmindenre elég"

Annyit szánok rá, amennyi feltétlenül szükséges a cél eléréséhez. Ha egy üzletbe megyek be, a merítés gyártóban és eszközben is korlátozott, azért indítottam itt a kérdést. Persze ott ki lehet választani ami az adott készülékek közül a leginkább megfelel a fentieknek, de valszeg annál van jobb megoldás is.

azért eléggé sok paramétert nem lehet tudni,
Szerintem vagy Samsung vagy LG.
Ha játszanál is rajta, akkor eldőlt, hogy LG, ott van dualplay
ha filmeznél, és kell 3D, akkor ha nem vagy fejfájós, akkor Samsung, ha igen, akkor LG
innentől kezdve ha megvan a gyártó, akkor felmész a weblapjára, megnézed a modelleket, kiszűrőd azok körét ami tetszik, levadászod az árakat, mérlegelsz, hogy mi éri meg neked és mi nem. majd megnézed a bent maradtak képét majd megveszed.

ajánlóm, ha veszel TV-t, a mai nagyon keskeny keret meg ilyesmi, azok szoktak törni a keretük, mert annyira vékony érdemes utánanézni biztosításoknak, pl én 14e-t fizettem biztosításra, ami 3 évet jelent, ha elejted, eltöröd, bármi, kifizeti a biztosító.

(hdden subscribe)

Ugy latom a gyartok inkabb belepakolnak minden soft-feature-t a TV-kbe, mint olcsobban adnak oket. Persze ertheto is, a hardware minden darabja, minden keszulekben penzbe kerul. A software-re forditott koltseg meg minden egyes eladott peldannyal csokken egy eszkozre vonatkoztatva (raadasul az egy csaladba tartozo TV-knel kulonbozo hardware eseten is sokszor ugyanaz a software megy bele).

/sza2

42"-os LG-re ruháztam be nemrég, ami egy HTPC-re (AMD A8-5500-as HDMI-vel) van kötve. Ez az és a linkről vettem: http://www.edigital.hu/LED_televizio/LG_42LS3450_LED_televizio-p324116…

A képe jó, a hangja olyan amilyen. Annak külön örülök, hogy néhány héttel a vásárlás után lett EOL és még akciós sem volt. :( Full HD-sat IPS panellel valszin nem fogsz a 42+-os kategóriában, főleg 55-ösben túl olcsón találni.

Kicsit konkretizald az igenyeid, mi a keret, mekkora tv kell pontosan? Legalabb az utobbit tudni kellene.

Most akcios a Samsung UE40EH6030 mindenhol, nem idei tipus de szerintem maximalisan megeri az arat, en ilyet vettem.

Samsung Ue40eh5300 vagy afelett mondjuk 6030/6100

A vaterán egy KDL52W4000-et néztem ki, gondolva hogy egy régebbi de jó minőségű készülék lenne az ideális megoldás. De a leírások alapján (ohne 100Hz, nincs motion flow, silány felskálázás) elbizonytalanodtam.

Ismeri valaki ezt a készüléket?