XEN 4 && Pacemaker conf dokumentáció

Fórumok

Nos eljött a nap amikor meg kell pingelnem a nagy közös tudatot. Nincs kizárva, hogy egy-két napja hegesztőszemüvegben netezek vagy csak a gugli mostanában nem annyira a barátom, kerestem egy értelmes netes doksit a xen 4 és a pacemaker együttműködéséről.
(konfigurálás érthetően - nem a mexokott írd be ezt a sort és akkor jó lesz - ja nem ugyanazokat az alverziókat használod? Buktad :) Ja meg még kifelejtettem két sort mert az nekem triviális volt :)
Idáig amikbe belefutottam, nem voltak túl bőbeszédűek (egy-két mondat, igen van xen resource is, létezik és annyi), többnyire csak apache HA.
vagy oldtimerek 8-as ubi + xen 3.2 + drbd + script migrálás, ami egyébként süti, de most ezt hagyjuk.
debian alapú leírásról persze csak álmodok már :), de ez legyen a legnagyobb gondom. Jó az rh is.

Idáig amit találtam, és még nem néztem bele valójában, de erős izgalmi állapotba hozott amikor a ctrl+F-re sok-sok xen felíratot találtam a mexokott mennyiséghez képest az alábbi:
(ha esetleg más is keresi nem csak én)

https://www.suse.com/documentation/sle_ha/singlehtml/book_sleha/book_sleha.html

Szóval ha valaki esetleg tud ilyen linket big thx előre is!

Hozzászólások

nekem is van 1 8as ubi + xen tőlem 230km, de valszeg Xenserver lesz belőle :>

Fedora 19, Thinkpad x61s

Nem vagyok nagy király a témában, de gondolom hardver szempontból okkal használsz 8-as ubit és akkor a következő tippem a 3.2 vagy 3.1-es xen. Mielőtt darálsz tesztelj egy kört, én nagyokat harcoltam az öreg vassal.
Talán a 3.3-tól (nem tudom) jött a váltás és onnantól volt a pvops kernel amit a régi vas semmilyen formában nem evett meg. Boot fagyás, boot után szabálytalanul kernel panic stb. Próbálkoztam egyéni kernelt forgatni az sem volt neki szimpi (de csak xen kernel, egyébként az alap 3-asok simán mentek)
Nem tudom milyen hypervisor van a XenServerben, de szerintem tuti újabb és akkor már bejön a pvops és ütközhet a régi hardverrel (utólag, konkrétan a procival - sosem árt egy VT-x :P )
Szóval csak jó szándékból, mielőtt utaznod kéne, tesztelj.

A vas nem mai Dell PE 2900 QC xeonokkal, viszont inkább az a gond, hogy az ubuntu 8.04 től megszüntette a xen támogatást, talán pont a 12.04 ben jött vissza. Amúgy backportsból 3.3 as xen fut rajta.

Aztán tesztelgettem dist-upgradeket hol jó volt, hol nem. Mivel a vas 5 éves kb. az is csereérett, és akkor már dobom az ubuntut is, és a gépeket 1esével átmigárolom.

Jelenlegi Xenserver 6.2/XCP ben 4.1.5 hypervisor van.

Fedora 19, Thinkpad x61s

Ha vascsere lesz mindenképpen VT-x-es xeon-t válasz (szerintem) attól még jók a pv-s guestek. Ezeken a 12.04-es ubuntu és xen-4.1.5-nek simán kéne hiba nélkül mennie. A PE 2900-re majdnem rá vágtam, hogy nem fog menni, de aztán megnéztem az adatlapját. Látszólag az 5100, 5300, 5400 széria esélyes. Én 32 bites xeon-nal küzdöttem.

pontosan mit szeretnél elérni a projectben ha nem titok?
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Nem tiktok. Nagyon leegyszerűsítve az xm migrate parancs lepasszolását a crm-nek, magyarul a guestek migrálásának automatizálását, és mindezt érthetően leírva, hogy tudjam is mit miért csinálok :)
De lehet, ha átrágom magam a Suse-s 500 oldalon meg is oldódna a kérdés. Csak gondoltam hátha vakinek van doksira valami tiptye.

Nem tudom, mit akarsz pontosan. Csak elképzelek valamit, bocs ha nem ezt akarod. Az alapján amit én csinálnék: először is vennék valamilyen iSCSI képes SAN vagy NAS-t :) ha ez nem megy, beállítanék valamilyen hálózatos fájlrendszert, pl. drbd. A pacemaker+corosync kombót kukáznám, keepalived-t használnék. XenServer Free -t használnék. (XenMotion). Mindezt összescriptelném igény szerint a keepalived-vel.

Ó semmi különös, csak egyéni preferencia. De attól függ miről van szó! Hány VM és host van, kell-e stonith, milyen a hálózat, stb. Egyszerű esetben keepalived mindent elintéz, faék bonyolultság beállítani, tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. Failover shellscript általában kell mögé. Te ezt a VM migrációnál tudnád hasznosítani. Persze a tudása nem akkora, pl. a nodeok közötti authentikációja hulladék, de ha van erre dedikált zárt hálózat akkor nem gond. Further reading http://serverfault.com/questions/276170/alternatives-to-heartbeat-pacem…

dupla, sry
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"