F18 és tracker

Fedora 18-tól integrálva van a tracker fájl indexelő szolgáltatás keresés funkciója a Gnome Shell-be. Ha keresünk, akkor nem csak az app neveket dobja, hanem a találatokat fájl tartalomra is.

Úgy látom hogy alapból csak a /home/user/Desktop mappa van indexelve, a sima user home nincs. Nem tudom hogy csak nálam maradt régebbről valami beállítás, vagy ez az alapértelmezett. Én az egész lemezem tartalmát indexeltetem, de ehhez a tracker-preferences kell, amely a GUI beállító felület. Nincs alapból telepítve.

Megoldás:


# gui beállító telepítése
su -c "yum install tracker-ui-tools"
# /home/user mappa engedélyezése a Locations tabon
tracker-preferences
# reset db
tracker-control -r
# indexelés újraindítása
tracker-control -s
# esetlegesen a folyamat figyelése
tracker-control -F

Így már a teljes lemezen lévő találatokat is dobja a kereső.

Hozzászólások

Most ez akkor locate 2.0 lenne jól értem?

Nem, mert locate csak fájl nevekre keres, ez pedig a fájlok tartalmát is leindexeli. Talán 15 vagy 16 óta szállítják már gyárilag (fix me).

Egyébként nagyon pofás. Külön hozza a fájlokat, mint "Files" és "Documents". Klikkre nyitja stb. Mint a Windows indexelő / kereső a start menüben.

Pofas meg aranyos, en ott kezdtem el surgosen akadalyozni a futasat minden modon, amikor valami miatt harom napon at folyamatosan ragodott a rendszeren, a proci meg nem ment el energiatakarekos modba miatta. Jo, mocsok sok forrasfajl van a gepemen (akkoriban asszem meg tobb volt, egy komplett Qt meg egy kompeltt Android), de hiaba zartam ki, hogy azokat NE, kopott ram.

Onnantol ott tettem keresztbe a telepitesenek, ahol tudtam.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.