12.2 megáll a "Welcome to grub" üzenet után

Fórumok

Sziasztok,

Van egy installált opensuse 12.2 x86-os gépem, ami egyszer csak ezzel az üzenettel fogadott:
Starting grub
Welcome to grub

és alatta villog a kurzor és nem történik semmi, hogyan tudom ezt javítani? Sajnos nem elég erős az angolom az angol fórumok kibogozásához :(

Hozzászólások

hogyhogy egyszercsak? van grub parancssor is vagy csak kizárólag kurzorvillogás?

Ez így sokat nem mond, úgyhogy kezdjük az elején:

http://ubuntu.hu/node/13573

Tudom hogy suse de a grub2 közös
------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Januárban Düsseldorf-ban ért el engem ez a jelenség (OpenSuse 12.2), vmi frissítésnek köszönhetően. Nem bírtam vele mit kezdeni + elegem lett az állandó meglepetésekből, a hekkelgetésekből. Mikor hazaértem, futtattam rajta egy javítást a telepítő DVD-ről, majd lementettem mindent róla, aztán jött egy fresh install egy másik DVD-ről...

Nem tudom mi van a gépeden, de mérlegeld a dolgokat, melyik hatékonyabb: menteni és újrarakni vagy órákon keresztül hekkelni.

-activer

document.write(new Date().getFullYear()+1)

will be the year of Linux on the desktop!

Köszi az ötleteket, a fórumokat google fordítóval bújva annyi derült ki, hogy valószínűleg kikerült a netre egy olyan frissítés, ami kinyírta a grub-ot (frissítéseket automatikusra szoktam állítani).
Super grub disk-ről be tudtam bootolni az oprendszert, ezután yast-al simán vissza lehetett tenni a bootloadert, így mártökéletesen működik :)

Nem sok :) Super grub disk-el kb 2 perc.
Kevés adat volt a gépen, az is megvolt egy másikon így igazból gyorsabb lett volna újrarakni, mint javítani, csak érdekelt hogyan lehet javítani :)
Fórumokat olvasva elég bonyolult megoldások születtek, gyakorlatilag az egyik ilyen leíráson végigmenve kinyírtam a grub2-t és utána egy grub1 prompt fogadott, itt fogyott el a türelmem és egyszer csak beugrott, hogy pont itt hupon emlegette valaki ilyen gondok javítására. Maga az image kb 2MB, kiírtam cd-re és kapásból be lehetett bootolni az egyik gépen levő kernelt :)

ha nincs kéznél suse cd akkor bármilyen live cd és:
sudo mount /dev/sdXX /mnt
sudo mount --bind /dev /mnt/dev
sudo mount --bind /proc /mnt/proc
sudo chroot /mnt

grub-install /dev/sdX
grub-install --recheck /dev/sdX
update-grub
exit

sudo umount /mnt/dev
sudo umount /mnt/proc
sudo umount /mnt

pár perc...