McAfee SECURE

Fórumok

Olyan website-on dolgozom, ahol különösen fontos az online biztonság illúziója. Beszereztem egy EV-s SSL tanúsítványt, és hardveres kulcsot, de nagyon szeretnék még egy ilyent mint a McAfee SECURE, ilyen csilivili animgif, hogyaszondgya pont ma vizsgálta a vírusirtós a zoldalt, és naggyon biztonságosnak találta. Mer' ez kell a sok tudatlan vindózparasztnak felhasználónak.

Találtem ezt de még mindig túl drága. Nem tudtok esetleg magyar szolgáltatót hasonló termékkel? Nekem ugye nem kell PCI megfelelés (ami amerikai pénzügyi szolgáltatóknak kötelező és ami életre hívta ott ezt a terméket) csak egy szép animgif lehetőleg dátummal meg olyan logóval, amit a fent említett szeretve tisztelt felhasználóim a biztonsággal azonosítanak.

Minden válaszért jár egy hála.

Hozzászólások

Miért nem csinálsz magadnak akkor egy gif-et? Vagy valami villogó java sz@rt hogy "This site is übersecure"
-------------------------
127.0.0.1 SWEET 127.0.0.1
AMD Athlon X2 245E@3,1 GHz OC, MSI Radeon 6770 1 Gb GDDR5, Seagate Barracuda, Windows 7 Enterprise

Most ez egy *nix szerver (a windows-szerver egy oximoron) és ennek megfelelően pont annyira kell rá vírusírtó, mint bikára csöcs. És ha már hozzászólásra ragadtatom magam, akkor gyorsan ideírom, hogy a vírusírtó windows-on is placebo:

Talán emlékeztek még, amikor a tavaly a bme crysys laborja lefülelte a skywipert, egy több tíz megás full extrás trójai kitet, ami 5+ éve terjedt totál észrevétlenül. Most ez kb olyan, mint ha pl az ország az erőforrásainak 5-10%-át határvédelemre költi, aztán Kecskeméten sétálva beleszaladunk egy 400 000 fős idegen hadseregbe, reptérrel meg támaszponttal.

Mondjad csillagom, csak mondjad szépen. Tudod apukaként én megtanultam minden apró kis eredménynek örülni: Te például most kiszótáraztad a nickemet - ügyes! Na nem úgy ügyes, mint "nem értek egyet > álláspontot rögzítek > érveket sorakoztatok > vitázom - ügyes!" hanem inkább amolyan "nagyot büfiztél - ügyes!"

Szerintem igen is van értelme ezeknek a funkcióknak. Előfordulhat, hogy a honlapot feltörik (nem miattad), ami attól a pillanattól kezdve káros lehet minden szempontból a szervezetre nézve.
Érdemes md5-tel tartalom ellenőrzést rendszeresíteni és bizony nem árt átfésülni a html (stb) tartalmakat káros kódok miatt. Láttam olyat, hogy figyelmetlenségből maga a webszerkesztő fertőzte meg a weboldalt. Ilyenkor hiába az md5! Kell "valami", ami legalább az ismert szekvenciákra figyelmeztet!

off: miért lenne a windows-szerver oximoron? Van valami konkrét ellenvetésed is, vagy csak a szimpátia hiánya?

on: miért lenne a vírusirtó placebo? ha csak abban gondolkodsz, hogy jön a csúnya .exe, ami fertőz, akkor persze, ki lehet kerülni okos számítógép-használattal. De ha arra gondolsz, hogy a vírusirtók már (néhánytól eltekintve) nemcsak vírust irtanak, akkor azért elég hasznos dolgok ezek

oxi > konkrét ellenvetésem a peer review hiányából következő trágya minőségű kód, aminek közvetlen következménye az iszonyú mennyiségű patch, amelyeket a visszafelé kompatibilitás és az architektúrális baklövések miatt csak újraindítással lehet deployni, márpedig server=uptime

placebo > Nézd meg azt a Skywiper-t (link feljebb), és modd őszintén a szemembe: "az évek alatt felhalmozott több napnyi várakozás a vírusirtóra, a lassabb boot és fileműveletek nem voltak teljesen haszontalanok." Én nem tudom ezt a usereim szemébe mondani, és nem is ajánlok nekik vírusírtót. Clonezilla-t vagy Norton Ghost-ot ajánlok helyette.

"tudatlan windózparaszt felhasználó"?? bunkóság fok 100%
gratula

Én ha meglátok egy ilyen logót, azonnal menekülök. Valószínűleg nem nekem szól az a site.