iPhone OpenVPN használata file elérésére

Fórumok

Hi!

A feladat, hogy iPhone4-el el kellene érni a védett belső hálózaton lévő samba megosztáson egy .xls filet.
Nem felel meg, hogy e-mailbe küldözgetik, és elegendő csak betekintésre, szerkeszteni nem kell.

Mivel OpenVPN-t már használunk, így adott az ötlet, hogy iPhone-al becsatlakozik, így már egy hálózatba kerül, már "csak" a samba serverhez kellene hozzáférnie - pontosabban egy ikont kellene kitenni az iPhona-ra, hogy "csak" egy kattintás legyen.

Mivel iPhone-t nem igazán ismerem, a kezembe pedig csak rövid időre kapom majd meg, így szeretném feltérképezni, hogy egyáltalán a fenti dolog megoldható -e, vagy egyből keressek valamilyen más utat?

Minden építő hozzászólást, javaslatot előre is köszönök!

Hozzászólások

google docs + https nem egyszerűbb?

Az .xls-t a dolgozók matatják, egy hálózatszakadás esetén meg google nem elérhető. A főnöknek kellene elérnie "bárhonnan". Az, hogy Ő egy szakadás miatt nem éri el, az a kissebb gond, de ha nem tudnak bele dolgozni, az már gáz lenne, a bizalmas adatról nem is beszélve.

Nincs openvpn. Van helyette l2tp, pptp, ipsec -> ezekből tudsz válogatni.
--
"ssh in a for loop is not a solution" – Luke Kanies, Puppet developer

Lehet, én nézem be, de nem túl régi a 4 az iPhone 4-hez gyárilag is? Tévedhetek, mert én megálltam 3GS-nél, de még azon is iOS6-ot használok, igaz, nyilván nem azzal érkezett.

Igen, my bad: "Originally shipped with iOS 4" - sorry. Legközelebb _előtte_ olvasok utána ;)
Viszont ha szabad frissítened, megérhetne ennyit.

/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic

Ez végfelhasználói feladat; egy iTunes-kapcsolat kell hozzá kábellel, meg internet-csatlakozás, és ~15m szabadidő. Egyébként igen, tudtommal nem fog menni iPhone-on jailbreak nélkül az OpenVPN, viszont nem is ez merült fel kérdésként ezügyben, hanem a SaMBa browser.

/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic

felejtsd el.
megoldás: webdav vagy owncloud
vpn-re már válaszoltak, pont openvpn kliens nincs a nem-jailbreakelt iphone-ra.

--
Gábriel Ákos
http://i-logic.hu

OpenVPN nem játszik, IPSec-et könnyű megcsinálni nem egy leirás van hozzá a neten. Azután samba, én ezt az App-ot használom a samba elérésre: TIOD.
WebDAV csak akkor ha van web szerver, lévén az kell hozzá.
Az owncloud ugyan nem samba, viszont azzal lehet a telefonra offline használható szinkront is csinálni, bár ahhoz is kell web szerver. Csak be kell X-elni a kliensben, hogy letöltse a file-okat.

Nálunk a cégnél is volt hasonló igény, mi egy sima PPTP szervert húztunk fel (pár perc alatt megvan), iPhone-on pedig bármilyen Samba klienst használhatsz, nagyon sok van.

A feltörése is pár perc alatt megvan :). Na jó, lehet, hogy órák kérdése. Egy strongswan is felmegy pár perc alatt repóból, ott egyelőre biztonságos a protokoll. De még emellett is azt mondanám, hogy felelősségteljesen beállítani minimum 1-2 óra, ha profi vagy, és 1-2 hét, ha most tanulod az IPSec-et.

--