A Google keres a legkevesebbet az Androidból

Fórumok

http://index.hu/tech/2012/11/14/a_google_keres_a_legkevesebbet_az_andro…
Hiába árasztották el a világot az androidos mobilok, hiába több mint 75 százalékos piaci részesedésük, az Apple és a Microsoft mégis 600 százalékkal többet kereshet az Androidból, mint a Google. Az ok egyszerű, a gyártók többet fizetnek az említett cégeknek különböző megállapodások miatt.

Hozzászólások

A Sun is nagyjabol igy volt a Javaval, ott sem volt semmi baj. Oh wait...

Ha jól értem a cikket akkor a cím úgy marhaság ahogy van. Az eladott készülékeken keres jóval kevesebbet a google mint a többiek, de kétlem, hogy pl. a reklámbevételeken is (hasonlóan vagy bárhogy) osztoznának a konkurenciával.

Pontosan, a Google nem a készülékeladásokon keres Androidon, hanem a Play szolgáltatásokon, hirdetéseken. De igazából a Google-nek ott éri meg az Android, hogy azon mindenki Google szolgáltatásokat használ, ráadásul az Android felhasználók máshol is nagyobb valószínűséggel fog Google alkalmazásokat használni.

Hát ez szörnyű!
Ez azért szörnyű, mert ez a fejlesztés halálát jelenti. Az Android a piac 75%-át uralja, úgyhogy a Google nincs nagyon érdekelve a fejlesztésben, csak egy kicsit. A másik kettő pedig egyáltalán semennyire nincs érdekelve a fejlesztésben, mert úgyis megélnek. A lényeg, hogy legyen mindig elegendő szabadalmuk (duplakattintás, görgetősáv, slide-to-unlock, ...), amivel zsarolni tudják az Android-os HW gyártókat.
Le kell vonnom a következtetést: a fejlődés egyetlen iránya a nyílt forrás. Igazából ez lehet az egyetlen dolog, ami rákényszerítheti a Google-t a SW fejlesztésére. Persze amíg az egyéb Android-os fejlesztések nem túl innovatívak, és főleg nem terjednek nagyon, addig nincs miért izgulnia a Google-nak.

Igen, arra gondoltam, hogy a SW fejlesztése fog lelassulni. A HW gyártók közt kíméletlen a verseny.
Az Ubuntu for Android nagyon jót tehetne a tablet- és PC-piaccal. De ha meg is valósul, szerintem kb. olyan mértékben fog elterjedni, mint ahogy a Linux a PC-ken. Akkor lenne átütő sikere, ha a Google is mögé állna. Kérdés, hogy a Google be akar-e törni a PC-piacra.

a googlenek egy erdeke van, megpedig, hogy minel tobb usere legyen tehat minel tobben nezzek a kulonbozo hirdeteseit stb. Az android szamara egy platform ami azta a celt szolgalja, hogy hasznald a google szolgaltatasait, mert milyen baromi jol integralodik az androiddal minden google cucc. Az android a googlenek csak egy platform amin keresztul o eladhatja a szolgalatatasait. Szerencsere rajottek, hogy csak akkor fogjak venni a cuccot ha az jo. Arrol nem szol a fama, hogy egy "atlag pc" vs "atlag android user"-bol mennyi a plusz bevetele. Szoval szerintem itt egy kicsit almakat es narancsokat hasonlitunk ossze.

közel minden androidos mobilhoz társitottak google account-ot. az account-hoz kötik a telefonszám listát, nevekkel, commentekkel, esetleg fényképekkel. vagyis a google-nek lesz egy adatbázisa, milliárd emberrel, akik közt az emailezést elolvashatja, tudja ki kivel milyen kapcsolatban van, ki hogy néz ki, szorványosan tudhatja ki mikor merre jár, kivel találkozik.
ez mekkora érték?