Firefox wtf

Asszem ez már eléggé a legalja...

Hozzászólások

Linuxon nincs is ilyen. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

valamilyen fatális véletlen folytán elkaptad a bugróka updater service nevű cansurt

SetupCaption=$BrandFullName telepítő

Talán innen jöhet, máshol nem láttam ilyen stringet.

És nem messze a keresett karakterfüzér:
WARN_RESTART_REQUIRED_UPGRADE=A számítógépet újra kell indítani, hogy befejeződjön a $BrandShortName egy előző frissítése. Újraindítja most a számítógépet?

KAMI | 神
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Aztadurvaéletbe, ilyen még van 2012 vége körül?

firefox használatakor nyomj ctrl+t kombinációt, majd megszokottan kezdj el írni webcímet. ha két karakterig eljutsz ami a címsorba kerül akkor hurrá, a többi mind megy az általa önként nyitott saját szirszar keresőoldalának a közepébe.
még szerencse hogy a fejlesztést is a canonical szabályozza....

nem egy súlyos kihívás, csak amikor az ember a szokások rabja, akkor marhára kiborító tud lenni.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Nem tudom, mire gondolsz. A history-ból, bookmark-ok közül próbálja kibányászni, mire gondolhatsz, ezzel igyekszik segíteni neked. Ugyanakkor nem csap a kezedre, nem nehezíti meg a billentyűk nyomkodását, így továbbra is olyan URL-t írsz be, amilyet csak akarsz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

de az nem a címsorba megy, ahova én akarom -megszokásból-, hanem az ő szarjába középre. attól meg én nem vagyok boldog....
elkezdem beírni az url-t közvetlenül a fülnyitás után, ebből két-három karakter kerül a címsorba, a többi meg oda le a pics*ba. 1 hónapja szopok ezzel, mert még nem sikerült átszokni erre a fosra, vagy neadj' isten valami rövid sleep-et belevinni a fülnyitás után :)

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

De leírtam az előbb, hogy hol találod.

A címsorba írd be, hogy about:config, majd enter. Erre bejön egy "adatbázis" a firefox összes -rejtett és nem rejtett- beállítási lehetőségével.

Itt keresd meg "browser.newtab.url" beállítást és az értékét írd át "about:blank"-ra,

vagy keresd meg a "browser.newtabpage.enabled" beállítást és az értékét írd át "false"-ra

Ezután az új fülek üres oldalt fognak nyitni.

Azért, mert a beállítási lehetőségek száma a nagy felhasználói tábor miatt generált nagyobb igény miatt szintén nő, ezért ezek kombinációja is nagy lesz, és lehetetlenség mindenkinek tetsző alapbeállításokat szállítani. Tehát 1 lehetőség marad: szállítják az about:config-ban, ahol haladó módon minden beállítás testre szabható.

Amúgy ha elkezded a kereső boxba gépelni a beállítás egy részét, akkor azonnal dobja a találatokat. Így ki is lehet találni hivatkozás neveket relatíve gyorsan.

Lehetne csinálni rendes beállítások felületet is, külön egy egyszerű és egy haladó felületet, mint mondjuk vlc-nél (egyszerű, haladó). Ekkor lenne lehetőség arra, hogy ne csak az about:configban turkálva lehessen átállítani olyan beállításokat, amiket még viszonylag sokan állítgatnának.

Egyetértek. Ezt sok megoldásból hiányolom, habár érthető hogy sokkal nagyobb munka 2 felületet csinálni - de sok alkalmazásnál tetszene egy nagy piros gombos + 2 tovább gombos varázsló szerű - de nem elaprózott beállítási segéd mellette egy haladó lehetőséggel. Számomra ilyen az ideális GUI. Talán almás cuccon látni hasonlókat. Bár ott meg a haladó dolgokat spórolják le a rendszer app-okról? (fixme, nem tudom)

hát eddig tartott a beállítás. ő felülbírálja az én akaratomat.
üzenem a fejlesztőknek hogy bekaphatják, édesanyjuk büszke lenne rájuk ha nem buziznának bele minden szar ötletüket az újításokba.

feladom, ff repül a pics*ba, chrome (pedig utálom) jön helyette.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

két féle módon lehet értelmezni hrgy kolléga mondatát. neked nem úgy sikerült, hogy mi azt gondoltuk hrgy-vel.

nem a darabszámot takarja az érték, amikor azt mondom: csak egy böngészőt szeretnék. ez jelentheti azt is akár, hogy nem építek clustert csak azért, hogy a túlzottan szarralpakolt firefox a'la canonical az alapelvárásoknak megfelelően működjön.

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Ehhm, majdnem. Igen, valoban nem az egyes/tobbes szam felreertelmezeset okozo diszleksziaban szenvedek, hanem pusztan arrol van szo, hogy szerintem az Opera nem csak bongeszo, hanem egy komplett szolgaltatascsomag levelezovel, nevjegyzekkel, fene tudja mivel - es erre nem mindenkinek van szuksege.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

16.0.2 és winxp.
adblock van egyedül a flash-en kívül, még az avast szarját is kilőttem.
ja, és nem a gyorsítótárat kapja elő: hívtam volna az ocsinventory oldalát, hogy aszongya "ocs" mint http://$ipaddress/ocsreports, erre ő javasolta is azonnal hogy "ocsa varos polgarmesteri hivatal".

amihez nyúl a canonical, abból fos lesz, nincs mese....

--
compaq n610c
"...és micsoda zajt csapott!"

Az Adobe Reader is eljátszik az ilyen hülyeségeivel és még az ikonja is ott figyel sunyin amíg tényleg újra nem indítod.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

A múltkor mikor felvetettem a problémát, el vala magyarázva, hogy ez így a jó, mert nem csak userspace dolgokat frissít:
http://hup.hu/node/112175?comments_per_page=9999#comment-1427668

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org