3D szkennelés

Fórumok

Sziasztok.

Egy apró kis problémám van. Szeretnék egy általam tervezett, 25 x 10 x 80 cm térfogatba illeszkedő, túlnyomórészt konvex tárgyat dxf fájllá alakítani utómunkálatokhoz, majd marógépre küldésre ítélni a javított, és síkra tükrözött változatát egyaránt.
Ehhez keresek nem túl nagy felbontású 3D szkennelési lehetőséget, de az igazság az, hogy nincs rá sok százezer forintom. Szerencsére a felület is egyszerű. Nem egy szoborról van szó, amit sok irányban kell végigmunstrálni, a felület egy evőkanál egyik (domború) oldalához hasonlítható.

Kérdésem:
Ismertek olyan céget, aki vállalna mondjuk egy kísérlet folyamán egy szkennelést?
Tudom, hogy a szkenneresek néha szoktak ilyesmit csinálni, néha egy szappantartót szkennelnek be, mert már nincs mit... Szóval tudom, hogy próbaképpen minden műhely elindítja a gépet csak azért, hogy valami újat próbáljon ki vele --- én is ezt teszem a sajátjaimmal, de más téren.

Arra szorulok, hogy céljaim eléréséhez így kuncsorogjak.
Kifizetném, ha máshogy nem, hát kapálnék a kertben ha olyan sokba kerülne, vagy valami... Én lenni tanácstalan.

Hozzászólások

Kérdezz rá a Varinex-nél, hátha.
3D modellező csapatot keresd.

Menj a sztaki-ba, hatha beszkennelik neked kinect-tel, 3 perc alatt megvannak vele: http://web.eee.sztaki.hu/home4/

Egy baratomrol keszult kinect-es felvetel Kutatok Ejszakajan, siman feltoltottuk valami online megosztoba, sz'al gondolom standard a formatum.

Par eve en ezt mar hasznaltam es jo. Ki kell nyomtatni ket lapot amit a targy moge kell helyezni, kell egy lezer pointer meg egy darab uvegrud amit a lezer ele kell tenni, aztan a lezer vonallal pasztaztam a targyat, egy webkameraval vettem a kepet a progam meg adta a pontokat. Elvileg tok sotetben kellene, de en nem sotetitettem el nagyon, de meg ugy is mukodott.

igazság szerint nálunk a geo-ban is van lézerszkenner csak szerintem amit szeretnél ahhoz egy kicsit nagy. Meg az abból kijövő pontfelhőt még fel is kell dolgozni. Ha nagyon nagyon fontos akkor lehet meg lehet oldani. Ráadásul a feldolgozó szoftvert is licencelni kell.

Azt hiszem készen állok egy tökéletesen sima felületű mintadarabbal elindulni valahova hogy ezt a 3D-szerű Tron filmet megszégyenítő szkennelés megoldódjon.

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---