Google maps geocoding limit JS-nél is oldalhoz köthető?

Sziasztok!

Valaki nem tudja véletlenül, hogy ugyanúgy az oldalhoz, azaz a domain-hez köti a limitet a google ha javascriptet használok?

Ugyebár ha php-val http-n keresztül kérem le az adatot, akkor ip címet fog nézni, és az ahhoz fűződő lekéréseket számolja napi szinten.

De mi van, ha ezt javascript-ből teszem és nem php-val? Akkor vajon az oldalam domain név (ip címét) nézi, vagy a kliens azaz a user gépét?

Van erről infója valakinek?

Hozzászólások

Szia!

Köszi, igen rájöttem, itt a v3 alatt már kicsit más a téma.
Illetve arra is rájöttem, hogy a http-s service nem ugyanaz a kategória. Ott van valami 2500 limitem, de a javascriptnél hiába útvonaltervezek vagy bármi más, ott a napi limit pár tízessel több :)

En nem vagyok a vilag legnagyobb OSM fanja, de mekkora pontossagu adat kell neked? OSM-et letoltod, neha frissited, oszt joccak.

Van egyebkent Magyarorszagon terkepeszeti adatbazis, meg lehet venni, most hogy a google felsrofolta az arait, lehet erdemes.

Alapvetoen semmilyet. Csak ha mar ossze akarjuk vetni a kettot, akkor celszeru lenne olyat ajanlani, ami legalabb azt tudja, amire a kerdezonek szuksege van. Ahogy en ertem az OSM elvet, oke, ott van az adathalmaz a gepeden, aztan kb. ennyi. Barmi mappel kapcoslatos szervizre szukseged van, azt rossz esetben neked kell megirnod, kevesbe rossz esetben (valaki mar megirta) neked kell hostolnod. A GMaps pont azert jo, mert mindezt megoldja neked 'okosba'.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Megvallom ezt nem ismertem, utána fogok járni.

Utcákat házszámokat kéne kinyernem a helyadatokból, amolyan menetlevelet összeállítani egy útvonalból. De alakulgat még a project, most épp nem ezen dolgozom, el van halasztva a megrendelő részéről.

A vicc, hogy az ember annó amikor feltetem a kérdést, írt a googlenak, hogy árat tudjon meg az egésszel kapcs meg infókat, de nem válaszoltak neki.

de passz ez van, majd meglátjuk ennek az open map-nak utánanézek mit lehet vele kezdeni.

köszönöm!