Zentyal + Zarafa gyors kérdés

Fórumok

Sziasztok,

Adott egy Zentyal community és rajta egy tökéletesen működő Zarafa community szerver.
Jelenleg tökéletesen működik három outlookkal, de ezt szeretnénk bővíteni.

Kérdésem, csak annyi lenne, hogy ehhez meg kell vásárolnom a Zentyalból is a Small business verziót? (495€)
mintha fórumokon úgy láttam volna, hogy a Zentyal communityben nem lehet + licenseket adni a Zarafa szervernek.

Hozzászólások

Szerintem kérdezz rá a Zentyalnál. Vagy a magyar képviseletnél. Zarafa vásárlásért meg nyugodtan hozzánk fordulj :) Meg kellene csinálni a külön lapot neki, de szubjektív okok miatt ez nem megy még.

Szia Ago,

Közben megkaptam a választ, meg kell hozzá venni a Small Business változatot legalább, hogy tudjak tovább licenseket hozzá adni. 495€-t most vhogy nincs kedve kiadni annak a kis irodának akiknek szánom, így inkább megpróbálom össze rakni kézzel az egészet + megvenni hozzá a licenseket.

Ha megírod hogy pontosan hova, akkor szívesen fordulok hozzátok.

Oké, a nem hivatalos válasz (de szerintem ezt írtam e-mailben is): bármikor tudsz a Zarafától közvetlenül licencet venni (tőlünk is), és azt fel tudod tenni bármilyen Linuxra (legyen az Debian, Ubuntu, RHEL, CentOS, stb, amit a Zarafa támogat, vagy amire kézzel felküzdöd a Zarafát). A Zarafa licencelt lesz és működni fognak a fizetős funkciók.

A Zentyal esetében, ha ezt teszed, később hiába veszed meg a Zentyal kereskedelmi változatát, nem kapsz a Zarafához támogatást. Illetve a Zentyal Small Business változatával ezt nem is követheted el, ha meg akarod tartani a támogatást.

Ha úgy gondolod, hogy jó neked a Community és később nem akarsz Small Businessre vagy Enterprise változatra váltani, akkor itt is megteheted, hogy a "sima" Zarafától származó licencet veszed, melynek ára 80,- € + ÁFA / 5 felhasználó / év. Ezt felmásolva kézzel a megfelelő könyvtárba itt is ugyan úgy menni fog.

Nem tudom hány felhasználótok van, csak egy gyors számolás:
Zentyal Small Business + Zarafa for Zentyal Small Business 495,- + 245,- €, azaz 740,- € + ÁFA / év 25 felhasználóra.
Zarafa Small Business: 5×80,- €, azaz 400,- € + ÁFA / év 25 felhasználóra.
A különbség 340,- € + ÁFA. Ennyit fizetsz csak a Small Business változathoz járó támogatásért valójában.

A Small Business limitációi pedig nem olyan veszélyesek, mint valaki itt írta.
A fő limit a maximum 25 felhasználó, ami nem bővíthető.
Ezen felül nincs benne a levelezés (kivétel, ha megveszed hozzá a Zarafát, mert akkor IGEN), nincs benne az azonnali üzenetküldő szerver (Jabber), a VoIP telefonközpont és a virtualizáció.
Ellenben benne van a tűzfal, a hálózat menedzsment (dns, dhcp), a vpn, a fájl-szerver és tartomány vezérlő, a proxy, a radius, a web szerver, a mentés és még pár dolog.
Részletes technikai infók itt: http://www.zentyal.com/small-business-it/download-technical-features/

--
Slapic

Ha jól láttam, akkor a Zarafa 7.1-ben már van multi-domain support. Jelenlegi problémám, h a céges domainnevem a "fö" domain Zarafa-ban, de a családnak is csináltam domain-t és persze Zarafa-t. Emailek bejönnek a user@család.com -ra, de ha ök küldenek emailt, az mindig a user@cég.com -al megy ki. Ezt a 7.0-ban lehet valahogy orvosolni?

BTW, küldtem p.m.-et pár napja, láttad?

Üdv

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Anno nekem Slapic nekem biztosított, hogy lehet. Valahol egy jegyzetben fel is írtam, hogy hogyan.
A Small Business-ben viszont több limitáció van, mint haszon. De mindkét állítás jelenleg erősen FIXME az új verzió dolgaira még nem volt időm.

Sziasztok!

Nem nagyon találtam zentyal licensekről informácit.

A topikban tárgyalt limitáció (3-25 user) az a zentyal-ra vagy a zarafa-ra vonatkozik?

Mi csak az ingyenes zentyal-t szeretnénk használni, a zarafa-ra nincs szükségünk. Ebben az esetben is limitálva van a felhasználók száma?

Köszönöm