Firefox bővítmények automatikus update tiltás

Picit itt off, mert az oprendszer XP Prof SP3.
Szóval egyik pillanatról a másikra megbolondult a Firefox, minden indításkor ellenőrzi egy plusz TAB-on a bővítményeket, meg hogy frissítsem őket stb... (közben workarounddal kilőttem a problémát, így nem tudok konkrét képernyőképet közvetíteni). A frissítés egyébként sosem sikerült, mert nem érte el a frissítéseket :)

Szóval a plugins.update.notifyUser értéke mindig átáll true-ra! (a default false). Minden menüpontban tiltva van minden automatikus update, sem a Firefox, sem a bővítmények, sem a keresőszolgáltatások esetén nincs engedélyezve.
Ha visszaállítom az értéket false-ra, akkor egészen addig marad így, amíg újra nem indítom a Firefox-ot, és be nem töltök egy oldalt (pld. HUP).
Hol keresgéljek, mit csináljak, mert marhára idegesít.

Most fogtam, és a plugins.update.url helyére beírtam az about:blank -ot (ami egyébként a "kezdőoldalam"), így nem tököl vele, hanem feldob két üres TAB-ot, de érdekel az oka.

Adatok:
Windows XP Prof SP3, korlátozott userként használva
Firefox 3.6.12 (tudom nem mai, de a célra tökéletesen megfelel)
A bővítmények közül az Adobe Acrobat 6.0.0.878 és a SilverLight 4.0.60831.0 jelzi, hogy elavult, van újabb stb. de ezek is most le vannak tiltva - azt hittem, hogy ezzel megoldom a problémát.

Előre is köszi!

Szerk:
Korábban az about.config-ban csak az URL barral kapcsolatban piszkálódtam valamikor évekkel ezelőtt. Már szakbarbárkodás nem történt, minden egyebet a menüpontokban álligattam be.

Hozzászólások

Up!
(Vagy valami addon, script, parancssori trükk stb. is jó, ami visszaállítja az értéket.)

Ne kattints ide!

Erdekes topic. Nekem monduk kellenenek a frissitesek, de a hozzajuk tartozo extra felugro ablakok (tabok) nem. Arra nincs gyogyir?

NoScript szereti csinalni, minden masnap frissitenek, a bongeszo pedig egybol visz a noscript.net-re. Ismeros?

asd

Mert minden fejlesztő szeretné, mielőbb élesben tesztelni a munkáját. De szerintetek egy "éles", folyamatosan munkára használt rendszernél, miért előnyös ez a felhasználóknak? Miért hiszi mindenki a "túloldalon", hogy amikor operációs rendszert, vagy más szoftvert telepítettünk, - akár ingyenes, akár megvásároltuk, - arra is kötelezetséget váltottam, hogy BETA-teszter legyek?

Egy kicsit hasonlatos ez ahhoz, amikor a gyógyszergyártók Afrikában a klinikai kísérleteket iskolázatlan, tudatlan tömegeken, megkérdezésük nélkül hajtják végre. - Persze lenne tisztességes kérdésfeltevés lehetősége a telepítésnél: "Akarsz-e a szoftver fejesztéséhez folyamatos információ küldéssel, BETA-tesztekkel segítséget nyújtani." - Mert akkor az egészen más!

(Ha az én fejem növekszik hordó méretűvé a klinikai-kísérleti szertől, és a kísérletbe előzetesen beleegyeztem, - mert pl. ilymódon is az emberiség javát akarom szolgálni, - nincsen problémám.)

Egyébként meg minden tudtomon kívül végrehajtott "autoupdate"-nak ellene mondok! És a tárgykörben folyamatosan fejlesztett tudásommal küzdeni is fogok ellene mindíg! Tűzfalakkal, blokkolókkal, monitorozással. (Még a tűzfalat is tűzfal mögé teszem!) Kis túlzással, minden bit-ről tudni akarok, ami a gépemre bejön és kimegy. Legyen az Google, vagy kínai hacker. Mert végső soron, ha szándékosan, ha nem, az életlehetőségeinket szűkítik, vagy tágíthatják, rövid vagy hosszabb távon. És szerintem ez egyáltalán nem mindegy!

A dolognak, - már az "amerikaiak" is tudják(!) - "nemzetbiztonsági kockázata" van. http://www.sg.hu/cikkek/92569/nemzetbiztonsagi_kockazat_a_huawei_es_a_z… ... :-)

Nem is értem, hogy a felhasználók többsége miért nem ezt a Fox-ot használja? A legújabb JRE-vel gyors és stabil! - http://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all.html - Másként meg a sokféle és gyakori "online-kitekintés" okán a jó és megbízható fejlesztőtől való, - Windows-nál vásárolt(!) - tűzfal ma már elengedhetetlen kelléke az operációs rendszereknek. (Nem az alapból beépített!!!)