Gmail IMAP

Üdv!

Próbáltam Googleben keresgélni Gmail után (...), hogy pontosan hogyan is...!? Minden esetre bátorkodnék itt is feltenni a nagy kérdést. Van valami, amit érdemes tudni Gmail IMAP-on keresztüli használatával kapcsolatban? Eléggé "rapszódikusan" (Thunderbird) működik a dolog és hát igencsak máshogy történnek a dolgok vele, mint mondjuk saját (Courier, Dovecot) rendszereknél. Van valakinek érdemi tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Előre is köszi, további szép estét/napot!

Hozzászólások

Google oldalán van a hiba. Mostanában vannak vele gondok. Tudnak a dologról.

We are aware of an issue where users are receiving an error that '"imap.gmail.com" is not responding' when using IMAP on their computers, mobile devices, or tablets. We are currently working on resolving this issue.
In the meantime, you can sign in to Gmail through a web browser. For Android and iOS users, you can also download the Gmail application in the interim.

Lehet reportolni.

alias killall='echo "Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja. Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput." | espeak -vde' #That's not funny.

Köszi a gyors választ, bár nem erre gondoltam... :) Egyébként az idézett hibával találkoztam én is, de átmeneti jellegűnek tűnt meg igazából ráfogtam a csodás internetünkre.
Sokkal inkább idegesít az egésznek a működése: Thunderbird indít, új fiók beállít, szabályok létrehozva. Új levél megjelenik a "Beérkezett üzenetek" résznél, illetve az "Összes levél"-nél. Ennek köszönhetően, hogyha jól működnek az üzenetszabályaim (nem mindig ám...), akkor 2x fog megjelenni az adott mappában a levél áthelyezés után.
A bónusz játék pedig az, amikor még ki tudja mi alapján "Fontos" mappába is bekerül egy bejövő levél. Na ilyenkor ha sikeresen lefutnak a kis üzenetszabályaim, máris 3x fogom látni ugyanazt... :S
Na és akkor a Jackpot: már 3x megvan ugyanaz, üzik áthelyezve. Lépegetek mappák közt és ismét ott van bejövők között a levél, amit egyszer már ugye elvileg elmozgatott onnan. Nem baj, üzenetszabálynak megfelelően elrakja a kért mappába. Máris 4x lesz meg ugyanaz a levél.

Gondolom írásomnak érthetősége 0 felé konvergál, bocsi de már kész is vok ettől, meg hosszú is volt a nap - ennél jobban most nem ment/megy leírni a bajomat. :S

Nekem nincs csak beérkezett üzenetek mappa,
Eképp:

Beérkezett üzenetek
Piszkozatok
Elküldött elemek
Törölt elemek
Gmailˇ
Piszkozatok
Elküldött elemek
Spam
Kuka
Junk
Queue

Engem inkább az bosszant hogyha hosszan írok levelet az bekerül a Piszokozatokba.
Majd küldés után az Elküldött elemekbe és a Kuka-ba a Piszkozatok mappából...

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Szerintem ott lesz a gond, hogy a TB mappa = gmail cimke. Mivelhogy a gmailben nincsenek mappák csak cimkék, és minden mappába kerülés egy plusz cimke csak.

A hasonló keverések miatt a TB szűrőit nem is használom, egyenesen gmailben állítom be a szűrőket, ott szépen meg lehet adni, hogy valami csak az adott cimke alatt látszódjon (skip inbox), stb. Ez mondjuk lehet hogy nem oldja meg az utólagos áthelyezéseknél létrejövő duplikációt, ezt én nem nagyon használom, úgyhogy nem foglalkoztam vele.