GoDaddy.com off??

egy domainem sem jó, melynek ott vannak a dns-ei...

Hozzászólások

köszönöm ezt a jó hírt nektek :D

Nekem is van vagy 10 domain náluk. :-(

nekem semmi bajom veluk, csak erdekes hogy a vilag legnagyobb (fixme) hosting ceget igy odaveri az anon
(nem vagyok it sec szakerto, de gondolom ezt ki lehet vedeni)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

nekem csak az a legnagyobb gondom, hogy nincs összeszedett kommunikációjuk, eddigi cselekedeteiket még csak-csak megértettem, de ez a mostani durván félreérthető, nem a godaddy főoldala lett elérhetetlen, és nem lehet náluk regisztrálni, hanem konkrétan egy rakás üzlet bukja a webes forgalmát, közben szidja az anon-t, el nem jut hozzájuk, hogy SOPA hívő a tárhelyszolgáltatót, menj tőlük el...

EZT
NEM
ÍGY
KELL
CSINÁLNI.

egyszerűen ez olyan, mintha most felgyújtanék egy interspar-t, és még csak szórólapot se osztogatnék, hogy hé paraszt, szemetet eszel, ne gyere ide vissza, ha felépítik újra

(benefit of the doubt: lehet érdemes megvizsgálni, hogy mitől lett hirtelen más az anon cselekedete.)

Ja, nagyon szerettük, főleg a SOPA-hoz való hozzáállását. Aztán mikor a szentséges dollár érdekében köpönyeget forgatott még jobban(ugye pofánverte őket a realitás, hogy tízezrével vitték el a userek a domain-eket). Sima deduktív logika, hogy ezek után feketelistán maradnak sokaknál.

szerk.

Amúgy, az Anonymousról eddig inkább az a hírvonal volt jellemző, hogy dosolt, vagy ismert sebezhetőséget használt ki. Ha godaddy-t ilyennel legyűrte, akkor meg is érdemlik.

Ezzel a húzással viszont megszopattak pár millió "civilt", akiknek éppen nem voltak ideológiai fenntartásaik a GoDaddy-vel szemben, ne adj' Isten akik szerint a szolgáltatás minősége megfelelő volt.

Én is ellenzem a SOPA-jellegű dolgokat, sőt, a szolgáltatók genyózását is, de mégis szidtam volna az Anonymousok anyját, ha tönkreverték volna az én szolgáltatásomat ezzel a támadással.

Az a szolgáltató, ahol ez megeshet, nem biztos, hogy méltó a vásárlói bizalmára. Ideológiától függetlenül. Sajnálom a felhasználókat. A szolgáltatót nem. Ha az én domain-em lesz elérhetetlen nyilván én se leszek boldog, viszont átgondolás után el tudom mozgatni legalább a dns-eket egy rizikómentesebb helyre. Cloudflare-es userek tudtommal nem voltak érintve. Tehát aki előregondokodott redudanciában e téren is, az költségnövekedés nélkül kerülte el a szopóálarcot.

A hureg rendszer több ns-t képes kezelni. Példa 5 NS-re:


$dig -t ns bmeme.hu @ns.nic.hu

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> -t ns bmeme.hu @ns.nic.hu
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 29946
;; flags: qr rd; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 0
;; WARNING: recursion requested but not available

;; QUESTION SECTION:
;bmeme.hu. IN NS

;; AUTHORITY SECTION:
bmeme.hu. 86400 IN NS ns4.secdns.eu.
bmeme.hu. 86400 IN NS ns5.secdns.eu.
bmeme.hu. 86400 IN NS ns3.secdns.eu.
bmeme.hu. 86400 IN NS ns1.secdns.eu.
bmeme.hu. 86400 IN NS ns2.secdns.eu

Ahova beszivárog pár HUP tag h4x0r és legyilkolják azt is. Minden biztonsági rendszer leggyengébb pontja maga az ember. Bírom, amikor az amcsi filmekben retinaszkenner, ujjlenyomatolvasó, DNS és szellentés mintavevő van és csakis az elnök juthat be senki más. Ja, meg az a kocka, aki ezt "beállította" :D

Azért vitzes, hogy egy ilyen nevenincs onrrr, ledönti aput, az meg magával ránt 45M domént.
Lett volna normális fél over, most nem lenne gém over.

ez a HUPos DNS szerver hálózat korrekt lenne :D kérdés hogy mennyire menne a megbízhatóság?

Nem kell, elvben a nevszerver amugy sem lehet IP, tehat a nevek siman lehetnek tobb IP-s nevek, vagy GeoIP, round-robin, etc. A hureg miatt kell max 2 fix IP-s ns, de magukban a domainekben mar lehetnek ilyen specko NS-ek is.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Update 2: A member of Anonymous known as AnonymousOwn3r is claiming responsibility, and makes it clear this is not an Anonymous collective action.

Akkor megse mind szemetlada :)

Vicces ahogy a godaddy facebook oldalán más szolgáltatók (nem is kicsik pl hostgator) megoszt "daddy30" típusú kedvezménykponokat.

Mert az ilyen jellegű ügyfélszerzés nem túl sportszerű. Szerintem ha már ilyenhez folyamodik valaki akkor vagy nagyon telített a piac vagy teljesen ötlettelen. Hasonló (akár hack, akár tovagyűrűző hálózati hiba) mindenkivel előfordulhat, kár úgy tenni, mintha totálisan mentesítené tudná magát bármelyik szolgáltató ezektől.

Oke, es User Jolant mikor fogja erdekelni, hogy ez mennyire sportszeru? Vagy mondjuk barmelyik $RANDOM magyar fonokot? Occso, ez meg amugy is szar, menjunk! Es kesz, koszonjuk.

Teny, hogy nem sportszeru, az ugyfelek azonban ezt le szoktak tojni magasrol, foleg egy ilyen kiallas utan.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal