[Megoldva] postfix kérdés - auto bcc

Sziasztok,

van egy kis iroda, ahol fetchmail szedi le a leveleket egy külső kiszolgálóról és dobálja szét a felhasználóknak. (postfix-amavisd-clamav-spamassasin)
Felmerült a kérdés, hogy egy bizonyos felhasználónak a belülről feladott levelekről egy külső címre lehetséges-e másolatot küldeni?

Azt gondolnám, hogy auto bcc-vel lehet ezt megoldani (sender_bcc_maps, recipient_bcc_maps), de ahogy egyre több doksit olvasok, egyre jobban elbizonytalanodom...

Tudna-e valaki egy iránymutatást adni, hogy merre kéne elindulni, akár címszavakat dobni, hogy jó irányba induljak....

Előre is köszönöm.

Hozzászólások

Hello

Még nem konfiguráltam, de kelleni fog egy helyre hamarosan.

Ezt a linket mentettem el magamnak:
http://serverfault.com/questions/63518/how-can-i-forward-mail-while-sav…

Itt az első válasz az érdekes:

sender_bcc_maps = hash:/etc/postfix/sender-bcc

cat /etc/postfix/sender-bcc
valaki_kuldo@valami.hu kimeno_mailbox_ahova_archivalsz@valami.hu

postmap /etc/postfix/sender-bcc

Írj, hogy sikerült.

Üdv,

már majdnem jó, de ....

Nekem csak EGY bizonyos felhasználónak címzett, a BELÜLRŐL írt leveleit kéne másolatban küldenem.
Akárhogy próbálgatom, a feladó domain-ra nem tudok szűrni, így a külső forrásból származó leveleket is BCC-zi.

Esetleg valami ötlet valakinek?

szerk:
gondolkodás --> vagy innentől lehet, hogy inkább procmail felé kéne elmozduljak?

Üdv.

recipient_bcc_maps miért nem jó?

Vagy egy konkrét felhasználótól egy konkrét e-mail cím felé menő leveleket akarod csak szűrni?

Szerintem a kettőt együtt nem fogod tudni, csak ha valamilyen content_filter-en keresztül kiváltod az egyik funkciót.
Pl feladóra szűrsz sender_bcc-vel, beirányítod egy helyi fiókba, amit pipe-al átnyomsz egy szűrőn, hogy megszűrjed. vagy akár procmail-el is.

S.

Miután a felhasználót, aki a levelet küldi, tájékoztattad, utána teljes nyugalommal.

Köszönöm, ez eddig eszembe sem jutott!

Egyébként nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem tájékoztattam. Sőt, szerintem azt sem tudod, hogy ez miért kell. De valószínűleg, azt sem tudod, hogy az eredeti és az átirányított személy egy és ugyan az a személy.

Azért kellene, mert, ha az irodában van, akkor a benti kiszolgálótól megkapja a leveleit. A kívülről érkező levelekről automatikusan másolatot kap egy bárhonnan elérhető email címre. A benti leveleket szeretné nézni időszakosan, ha épp nincsen bent, vagy szabadságon van.

Tehát a benti userek által neki küldött leveleket szeretné a szintén saját email címre küldeni, és igen, mind a három kolléga tájékoztatva lett, hogy a főnökének küldött leveleket a főnökének bcc-ik.

Na ezekért a sz0pásokért nem csinálnék soha kisirodai saját levelezőcumót - csak a szívás van vele. Vagy cc mindent egy külső címre, vagy vpn-t hegeszteni, vagy webmail kifelé (is), és folyamatosan figyelni, hogy mikro, mit kell frissíteni, nem kezdik-e törögetni a cuccot... Saját domain+Google apps, aztán le van tudva - a spamszűrés is.

"A kívülről érkező levelekről automatikusan másolatot kap egy bárhonnan elérhető email címre. A benti leveleket szeretné nézni időszakosan, ha épp nincsen bent, vagy szabadságon van."

Erre nálam az IMAP nagyon bevált.
Asztal gépen és laptopon kliensből használom, webmailről pedig bárhol bármikor.
Thunderbirdek között még a cimkézés (munka, privát, fontos, stb) is működik, roundcube webmailnél pedig csak a levél csillagozás és a válasz, továbbítás nyilak vannak szinkronban a Thunderbirddel. Szóval elég jól képben van az ember bárhol üti is fel a levelezését.
Legalább 1 éve így megy.

Sziasztok,

most volt időm kicsit fogalalkozni vele. Kész.
Csak az utókor részére, hogy mit is tettem... :)

Szóval a postfixet beállítottam autobcc-re a fix címzettnek érkezett levelekről. Ennél a pontnál jött be esetleges igényként, hogy az összes levelét archiváljam (majd). Így létrehoztam egy új felhasználót, majd az autobcc-ben megadtam ezt a felhasználót. Így minden a fix címzettnek érkezett levélről másolatot kap. Majd .forward és .procmailrc fájlokkal beállítottam, hogy a belső hálóból érkező leveleket automatikusan irányítsa az előre definiált külső címre. A többit pedig dobja el.

Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Üdv!