lagmentes kvm-switch - a nagy dilemma

A következő, komplex problémába szaladtam bele: adott két gép, egy 4portos ps/2-es kvm-switch (aten márkájú), egy valamilyen usb-s billentyűzet gyári ps/2-es konverterrel és egy microsoft egér.
A billentyűzet kirohadófélben van, a feliratok az asd-n már régen nem látszanak (a többin se nagyon), szeretném lecserélni (és itt szaladtam bele a nagykésbe...)
vettem egy aten 4-portos usb-s kvm-switchet és a billentyűzetet átalakító nélkül dugtam a switchbe (éljen!, immár működik a scroll...)
- viszont azt vettem észre, hogy játék közben ún. ghosting-jelenség ütötte föl a fejét, tehát hegy idő után el kell engedjem a gombokat, mert megáll minden, mintha egyszerre túl sok gombot nyomtam volna le. a ps/2-es switchen keresztül nem volt ilyen jelenség ugyanezzel a billentyűzettel.. valószínűleg a switch a ludas, nekem lassúnak tűnik (annál is inkább a switch lesz, mert ha anélkül dugom a gépbe, akkor nem ghostingol).
- más probléma is van, a port-átkapcsolás hotkey-megoldással működik (egy bill.-kombináció lenyomása után lehet váltani), a billentyűzetek között viszont nem mindegyik hajlandó a switch hotkey-üzemmódját működtetni, egyszerűen úgy tesz, mintha átmenne rajta ez a jel és nem csinálja amit kéne...
egy-két éve vettem egy másik usb-s billentyűzetet, ami nem ment linux alatt, azóta találtam még egy másikat is, az se megy - ugyanazzal a hibaüzenettel.. windows alatt hibátlanok... (a linux problémás hardver támogatása úgy látszik az újabb usb-s tasztokra is kiterjed...)

az lenne a kérdésem hogy milyen 4 portos, usb-s, d-subos (vagy dvi-s) kvm-switchet vegyek, ami megbízhatóan, lag -és ghosting-mentesen fog nekem üzemelni (valahogy a mechanikus megoldást javasolták erre a célra).
akinek van tapasztalata a témában, kérem ossza meg velem!

Hozzászólások

up!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mi lenne, ha közvetlenül a gépbe dugnád a billentyűzeted?
Az ilyet nem tudom megérteni, minek kell direkt szopatnod magad, mazo vagy, vagy miafasz?
:D

Akkor élj a megoldás korlátaival - vannak ugyanis. Minthogy a billentyűzetről vezérled az átkapcsolást is, így az összes eseményt, amit a billentyűzet generál, azt az átkapcsoló előbb megcsócsálja, és ha nem olyan, ami neki szól, akkor továbblöki az épp aktívnak jelölt kimenet felé. Ez meg idő.
Lehet, hogy létezik olyan átkapcsoló, amit billentyűzetről _nem_ lehet vezérelni, de ilyenről - úgy tűnik - a HUP közönsége sem nagyon hallott, mert akkor valaki csak beírta volna, hogy az emzéperix 23-z átkapcsoló jó lenne neked.

hasonlóképpen gondolom, típusismeret híján kérdezem a hup népét erre alkalmas cuccról - csak használ valaki kvm-switchet rajtam kívül és csak van valami hasznosítható tapasztalata a kérdésben... párszor még frissítek, aztán úgy is ejtem, ha nem lesz érdemi hozzászólás..

--
azt hiszem megállapodhatunk abban hogy az elektronikus kvm-switchek működési elvükből adódóan nem lagmentesek és valszeg nagy részük ghostingol is. adja magát a kérdés, hogy aki mechanikus átkapcsolót használ az usb-s megoldások közül, pontosan milyen típust és mennyire van megelégedve vele? adnak-e kábelszetet hozzá, mennyire masszív a kapcsolója, stb..

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A tuti az, ha egy gépre egy billentyűzetet, egy monitort, s egy egeret csatlakoztatsz. Kevésbé jó megoldás, de sok gép teszteléséhez szükség lehet rá, az az elektronikus átkapcsoló. Aztán szintén egy lehetséges megoldás, hogy hálózaton keresztül adminisztrálod a gépeket.

Ez olyan dolog, hogy attól, hogy valaki nem tudja a fizikát, még nem fog működni. Ilyen frekvenciákon igen durva reflexió lép fel a kapcsoló környékéről; ez nem 50 Hz, hogy felkapcsolom, világít a lámpa, lekapcsolom, akkor meg nem.

Szerk.: valaki mutatott már itt a HUP-on villanyszerelő által sorkapocsba kifejtett UTP kábelt, s úgy gondolta, jó lesz az hálózatnak. Már a villanyszerelő gondolta úgy. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

sajnos a sajátos körülmények miatt szükséges a kvm-es megoldás, ha megoldható lenne máshogy, nem lenne itt ez a topic. a mechanikus kapcsolónak lehet hogy szerinted nem kéne működnie, de attól még működik, forgalmazott termék évtizedek óta. ebből kellene nekem egy viszonylag masszív típus.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség