Windows 7 to Mac Pro 64-bit

Fórumok

Sziasztok!

Főnököm felmondott és megörököltem a Mac Pro-ját. Quad-Core Xeon 64-bit Workstation. ( mag 6 GB RAM.
Egy Boot Camp Assitant 3.0.4 (325) van rajta. Azzal tudok 64 bites Windows 7-et telepíteni rá? Videó vágásra használjuk a gépeinket idebent és éppen ezért muszáj lenne 64 bites windows-t is használni. Egyéb munkáimra is muszáj windows-t használnom és felváltva használnám a két rendszert. Az OS X 10.6.8 telepítője nincsen már meg, ezért most rántok egy 10.6 Reatil-t torrentről. Arról le tudom húzni a szükséges drivereket Windows-ra? Vagy elég telepítenem Windowsra a Boot Camp 3.2 64-bit-et és arról települnek a szükséges driverek?

Köszi.

szerk.: Elég, ha telepítem a Boot Camp 3.2 64-bit-et a feltelepült windows rendszerre? Az telepíti magának a drivereket?

szerk 2.: Más. Két meghajtó van a gépben. Egyiken a rendszer van, a másikon pedig az anyagok, amikkel dolgozunk. Az OS X-es Boot Camp Assistant-ban van egy olyan opció, hogy:
"This is your Mac OS X startup disk and has a secound Windows partition.
- Restore disk to a single Mac OS partition."

Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, de biztos, hogy nem lesz baja az OS X partíciónak? Ugyanis most egy XP van a BOOT CAMP partíción és 25 GB a mérete, de nekem 80 GB-ra lenne szükségem és ennek érdekében akarom törölni a partíciót és újra létrehozni.

Hozzászólások

Nem lesz baja az OSX partíciónak, csak nyugodtan.

Első és legfontosabb lépés az az 1:1 mentés lenne, utána lehet szórakázni.

drivereket letölti magának, ezért nem kell osx installert tölteni.
amit letöltött, telepítsd fel windowson, és használd egészséggel

*nyomokban mogyorót tartalmazhat*

Köszönöm a válaszokat, tegnap már sikeresen eltávolítottam a windows partíciót. volt 130 GB szabadhely a rendszerlemezen, így létre akartam hozni egy 80 GB-os windows partíciót, de rinyált, hogy nem lehetséges a particionálás, mert néhány fájlt nem lehet áthelyezni. Leszedtem egy iDefrag-ot, ami nem működött, viszont volt boot lemez készítési lehetősége (amit aztán nem tudott megcsinálni). Leszedtem egy másik iDefrag-ot, az meg működik, csak abban már nincsen boot lemez készítési lehetőség. A rendszer particiót csak Quick módban tudtam defragolni, viszont így sem tudott bizonyos fájlokat áthelyezni rajta, ami miatt megint nem lehetséges a Boot Camp-el a partíció létrehozása....... Ubuntuval lehet HFS partíciót defragolni?

Az a baj, hogy túl sok minden van rajta. Rengeteg forrásanyag (nyers videó, hang, zene, feliratok, animációs elemek, projektek) van a rendszerpartíción is. Meg van telepítve rengeteg Pulgin a Final Cut Pro-hoz, amiket még egyszer megtalálni és telepíteni nagyon nagy munka lenne és jelenleg erre semmi idő nem áll rendelkezésre, mert mindig jön valami váratlan helyzet, hogy valami azonnal kell.

2 alternatív lehetőség:
1. (kevésbé ajánlott) Disk Utility-ben van egy restore funkció amivel egy külső vinyóra át lehet másolni a működő rendszert. Restore külső vinyóra, újrapartícionál, restore vissza, JOGJAVÍTÁS (!!!!!!), és működik. Esetleg Time Machine-nel is el lehet ezt játszani, ha az szimpatikusabb, de én mindig a DU-t használtam inkább.
2. (ajánlott) Teszel a gépbe még egy vinyót csak a Windows-nak. A Bootcamp utility csak a partícionáláshoz kéne. Ha van dedikált vinyód akkor kihagyhatod és csak simán felteheted arra.

Tud valaki egy ingyenes töredezettségmentesítő programot Mac-re, amivel a rendszer partícióját is helyre tudom hozni? Kezdek beleőrülni lassan. Komolyan mondom, egyetlen PC-vel sem szívtam még ennyit, mint ezzel a géppel. De a hardvereinek adottságai nagyon vonzanak... :S Mit tegyek?