opera 12.0

Opera/9.80 (X11; Linux i686; U; hu) Presto/2.10.289 Version/12.00

Megjelent a 12.0 opera.
Minden rendben, egyet nem értek.

Miért jelenik meg minden upgrade-script lefutás és opera indítás után ez a szöveg:

Chuyển đổi tức thì

Lefordíthatnám ugyan, de nem érdekel annyira...
A böngésző roppant kellemes, szerintem sosem volt komolyabb gondom vele, csak egy ideig a flash-sel.

Talán egyetlen hiányossága, hogy a letöltésvezérlés a wget "-c", azaz continue kapcsolójának megfelelő funkciója nincsen. Vagy csupán én nem találtam az operához "félbeszakadt letöltést folytató" plugint?

Hozzászólások

Lehet, valamit félreértek, de az opera saját letöltésvezérlőt tartalmaz, ami kezeli a megszakadt, leállított letöltéseket is.

Nem kell plugin. Ha megszakadt, akkor a letöltési listában jobb gomb a nevére és folytat.

Nekem is bejön rendesen.
Van valami fazon, aki kiönt festéket, majd megjelenik egy franciakulccsal. Nem néztem, mit is akar, gyorsan elhagytam az oldalt, nehogy kijöjjön a képernyőből, mint a Kör c. film végén a lobonchajú...

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Nálam 12-re frissítés óta adott oldalakon "Java plugin has crashed", ill. ugyanez történik a médialejátszó pluginnel is.

Mindez Debian 6 alatt.

Más böngészőben működnek.

Nekem sokat dobott a cold standup időn a frissítés, ellenben az address bar autocompletiont teljesen gallyra vágta. Ha elkezdek gépelni, akkor nem a legutóbb így kezdődőt akarja felajánlani, hanem valami fura sorrendben (nem mondom, hogy abc, mert nem az), pl hu-ra hup helyett a hu.wiktionary-t adja be, amit pedig régen néztem, pro-ra meg a profession-t a prog.hu helyett, amit szintén nem ma néztem. Oké, ezek ábécé sorrend szerint vannak, de van, ahol nem. Ezt meg lehet valahogy javítani?
----
Hülye pelikán

Van benne olyan, hogy a keresési javaslatokat elkezdi megjeleníteni, miközben gépeled az url mezőbe a szöveget, ez nem az? Mert ha igen, akkor a beállítások -> Keresés fül legalsó checkboxból vedd ki a pipát és abbahagyja.

---
"Tonight's the night. And it's going to happen again and again. Has to happen. Nice night. Miami is a great town. I love the cuban food, pork sandwhiches, my favourite. But I'm hungry for something different now."

Igen, ez nekem is feltűnt.

Pl. valamikor megnéztem az ebay.com-ot, de azóta mindig ki kell javítanom ebay.co.uk-ra, ha keresni szeretnék valamit.
...vagy múltkor hibásan írtam be egy domainnevet (amire valami vedd meg jellegű üzenet fogadott), azóta kismilliószor voltam a helyes oldalon, mégis a hibás nevet egészíti ki.

Valamit valóban elszúrtak.

Nekem nagyon tetszik az Opera, csak attól fázok, hogy nagyon sok plugin orosz származású...
Használja valaki online bankingra?

Éveken át nem láttam szükségét. Aztán néha-néha Firefox-ot használtam (sajnos egyik-másik oldal nem működik rendesen Operával) és ott ez alapból működik.
Mivel az autocomplete nem egészíti ki gépelés során a szöveget, így számomra nem zavaró. Akkor veszem hasznát, ha bizonyos oldalakon be kell írnom ezt-azt és ezt hetente többször is. Pl. bejelentkezni Telenor-nál online ügyintézés miatt. Hiába mentem el a jelszót, azon az oldalon nem működik. Egyszerűbb egy-két betűt leütni és kiválasztani, ami kell.

Az AppWizard csinálta, de amikor erről tanultunk, még a Netscape volt a menő böngésző. A hallgatók 95%-ának internet sem volt otthon, én is az egyetemen láttam először életemben. Utáltam, hogy a házit e-mailben kellett leadni, mert ahhoz be kellett sétálni a számítógépes laborba.

A unixos Netscape nagy kockás üres háttérrel indult, ahol átméretezhetted az ablakot. Klikkeltél rá és ment. Akkor még popup blokkoló sem volt, így át kellett gondolnod hová klikkeltél. Ha elrontottad 70 ablakban megjelentek a pucér lányok és egyesével kellett őket bezárni.

A Google sem létezett, yahoo-val keresett a nép a neten.

Bizony akkor még más világ volt...