Megjelent a Bridge Linux

 ( Dosika | 2012. április 25., szerda - 9:19 )

Nemrég debütált az Archlinux alapokon fekvő Bridge Linux, rögtön 8-féle változatban: XFCE4, Gnome3, KDE4, és Openbox ablakkezelőkkel, illetve ezeknek a 64 bites változatával. Így ez a disztribúció nagy segítség lehet azoknak, akik szeretnének Archlinuxot használni, ám nincs hozzá elég szakértelmük, vagy éppen szabadidejük testreszabni egy új rendszert az alapoktól.

A telepítés az Archlinuxból ismerős terminálgrafikus menün keresztül zajlik, bár itt történt pár egyszerűsítés, így talán az Archtól idegenkedők is átlátják magukat rajta. A telepítést követő újraindításkor automatikusan lefut egy script, ami ellenőrzi a hálózati kapcsolatot, frissíti a rendszert, telepíti a bluetooth, wlan, nyomtató drivereket, illetve a Java-t, ha szeretnénk.

Az XFCE4-es változatot kipróbálva pozitív a véleményem: gyors, jól néz ki, és kellően testreszabott már gyárilag is. Office csomag nincs hozzá mellékelve -talán a telepítőmádia méretének visszafogása miatt- de utólag könnyen pótolható a pacman csomagkezelővel.

A dokumentációja még hiányos, de az Archlinux híres wikije valószínűleg be tud segíteni a felhasználóknak.

Hivatalos weblap itt, letöltések itt és egy képernyőkép az XFCE4-es változatból.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez lesz az archlinux ubuntuja ...

ez szép :)

Azt hittem megint valami router disztrib. :)

sub

Hogy lehet valami testreszabott gyárilag? :) Kinek a testére?

Konfekció distrib.
Continental - UK méretszám átváltás oda-vissza megy?