ftp szerver webes eléréssel - melyiket használjam?

Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy ha egy ftp szervert szeretnék adminisztrálni weben keresztül (http), egyenlőre csak belső hálózaton, milyen megoldást javasoltok? Debian fut a gépen amit el kéne érni, windows alól.Pillanatnyilag proFTPD ami fut, de ehhez úgy néz ki picit macerás telepíteni bármilyen webes admin felületet.

Amit még találtam, az pureFTPd csak ugye akkor most lehet újratelepíteni az ftp szervert is. Szerencsére csak én használom adatok mozgatásához, szóval ez sem olyan nagy gond, de azért mielőtt felteszek egy másik szervert gondoltam meghallgatnék néhány tanácsot.

Hozzászólások

Majd meglátod mit kapsz érte... :)))
De komolyra fordítva a szót: Mint már előttem okosabbak említettékminden webes felület=biztonsági kockázat.
Ha szigorúan csak belső otthoni hálózaton használod szigorú beállításokkal, komoly jelszavakkal, portot is kell módosítani, stb, akkor persze igen kevés az esélye, hogy valaki feltörje és megnézze a megosztott pornóképeket... :) Mondjuk a router beállításokkal is lehet játszani, mindenféle szűrések, tűzfalak, stb.
Ha azonban kiengeded a webre, akkor számítanod kell, hogy szanaszét szedik rosszindulatú emberek, vagy botnet tagja leszel mire kettőt pislantasz.

Ha annyira életveszélyes lenne a webes admin felület, akkor már minden gép rég zombi lenne.

Igen, oda kell figyelni, de ahogy írták is, ssl használatával - nomeg egy kis józan ésszel - bőven javíthatóak az esélyek. Persze ez sem véd mindentől, de mindenki döntse el, mekkora kockázatot vállal.

Ez (pureftp) vagy ez (proftpd)?

Tehát lényegében mysql-es virtuális felhasználók, ehhez akár már egy egyszerű webes admin is írható.

Persze ez akkor, hogyha csak a felhasználókat akarod adminisztrálni weben.

o.-

Egyelőre maradj a vi mellett, annál jobbat nem tudok javasolni :-)

szvsz minden webes admin felület = hatalmas biztonsági kockázat